28 / 04 / 2024

Sofya sokakları

Sofya sokakları

Bulgaristan’ da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu ( BAF ), başkent Sofya’da merkezi sokaklardan birine Mustafa Kemal Atatürk’ ün adının verilmesini istedi...

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.

Tarihi Urfa sokakları restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  "eski Urfa" olarak bilinen bölgelerde restore çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ardından tarihi sokaklar turizme kazandırılacak. 

Koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok dikkat çeken konut tipleri site içindeki bahçeli evler oldu. Peki koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Sofya'da komünizm döneminden kalma 17 katlı bina patlayıcı ile yıkıldı!

Sofya'da, 40 sene önce "Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi" olması için kurulan 17 katlı bina yüzlerce kilogram dinamit ile yıkıldı.

Levent sokakları 'satılık ev' ilanlarıyla doldu!

Levent sokaklarında bulunan evlerin sahipleri binalarının en görünür yerine ‘Satılık Ev’ tabelası astılar. Konuyla ilgili komplo teorileri üretiliyor.

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

TAV Havalimanları'ndan Bulgaristan Sofya Havalimanı'na teklif!

TAV Havalimanları Holding ve ana ortağı Groupe ADP'nin oluşturduğu konsorsiyum, Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren ihaleye teklif sundu.

Doğuş Holding'in Sofya'da metro inşaatı tamamlanıyor!

Bulgaristan'da 2003 yılından beri faaliyet gösteren Doğuş Holdingin bu ülkedeki üçüncü büyük projesi olan Sofya metro ağının genişletilmesi için yapılan 6 kilometrelik tünel inşasında sona yaklaşıldı.

Garanti Koza'nın Sofya'daki şantiyesi durdu!

Türkiye'nin en eski inşaat şirketlerinden biri olan Garanti Koza'nın Bulgaristan Sofya'daki şantiyesi durdu...

Manisa'nın sokakları restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çarşı Mahallesi'nde kentsel sit alanı içerisindeki sokakları harabe görüntüsünden kurtarıyor. Tarihi yapılar restore edilecek.

Sofya Havalimanı ihalesi iptal oldu!

Sofya Havalimanı'nın işletilmesine dair ihale iptal edildi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, "Hükümet ihaleyi iptal etmeye karar verdi" denildi.

Sofya sokakları Haberi

Sofya sokakları

BAF Başkanı Sezgin Mümin, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fındıkova’ya gönderdiği mektupta, Atatürk’ün davasının Türkiye sınırlarını aştığını vurguladı. Atatürk’ün Bulgaristan’ın dostu olduğunu hatırlatan Mümin, "Balkan ülkelerinin hiçbirinde Mustafa Kemal’in davasına ve şahsına karşı itiraz olamaz" dedi.


Mektubunda, 1934 yılında Yunanistan Başbakanı Elefterios Venizelos’un Atatürk’ü Nobel Barış Ödülüne aday gösterdiğini hatırlatan Mümin, Atatürk’ün 1931 yılında Bulgar Utro gazetesinde yer alan sözlerine vurgu yaptı. Gazetede, Atatürk'ün "Bulgaristan"da geçirdiğim güzel anlarımı unutmayacağım. Her zaman Bulgarların dostuydum ve öyle kalacağım. Çocukluğumdan beri bu halkı severim. Selanik’teki çocukluk arkadaşlarım hep Bulgarlardı. Bulgarların mutsuzluğu beni de mutsuz eder. Her zaman Bulgaristan’a yardım etmek için elimden geleni yapmışımdır. Türkiye ve Bulgaristan dost olmalı. Bulgaristan’a karşı olan, Türkiye’ye de karşıdır" şeklindeki sözleri yer almıştı. 


Mektupta ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih...