12 / 05 / 2024

Soğulca Köyü Camii nerede

Soğulca Köyü Camii nerede

Ankara’ nın Haymana ilçesine bağlı Soğulcalı köyünde bulunan 182 yıllık cami restore edildi. 1832 yılında yapılan tarihi Soğulca Köyü Camii' nin çatısı ve kubbesi yenilendi...

Kartal Soğanlık 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Kartal ilçesi, Soğanlık Mahallesi, 12637 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 03.08.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal Kordonboyu ve Soğanlık Gümüşpınar Mahalleri uygulama imar planları askıda! 

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nin bir kısmı ile yine 2016'dan günümüze kadar yapı ruhsatı alınamayan Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi eski köy içi alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıktı.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Kartal Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin inşaatı yükseliyor.

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

Kartal Soğanlık'taki park alanı imara açıldı!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş zamanında veto edilen imar dosyalarından Kartal Soğanlık'taki bir parkı imara açan plan değişikliğini İBB Meclisi üçüncü kez onayladı.

DKY Kartal Soğanlık fiyat 2017!

DKY Kartal Soğanlık fiyat listesi 2+1,5 dairelerde 587 bin TL'den başlıyor. DKY Kartal projesinde teslimler yıl sonunda yapılıyor...

Adana Köprüköy Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Adana'da 1930 yılında yapılan Köprüköy Camii'nin dış tasarımı görenleri hayrete düşürüyor. Etrafındaki çok sayıda çiçekle botanik bahçesini andırıyor.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Gölbaşı Hacı Hasan Köyü Camii ve Muhtarlığı imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Hacılar Mahallesi'nde Hacı Hasan Köyü Camii ve Hacı Hasan Köyü Muhtarlığı'nın yer aldığı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Çanakkale Demirtepe Köyü Camii onarıldı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesine bağlı Demirtepe Köyü Camii’nde başlayan tadilat çalışmaları tamamlandı.

Soğulca Köyü Camii nerede Haberi

Soğulca Köyü Camii nerede


Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Soğulcalı köyünde bulunan 182 yıllık cami restore edildi.


1832 yılında yapılan tarihi Soğulca Köyü Camii'nin çatısı, kubbesi yenilendi.


Köy muhtarı Bayram Şimşek, restorasyon çalışmalarının 40 bin liraya mal olduğunu söyledi. Şimşek, “Köylülerimizin duyarlı olmaları ve katkı sağlamaları sayesinde tarihi camii yıpranmaktan kurtuldu. Aslına uygun restore edilen camimiz de cemaatimiz kışın az olsa da yazın çoğalıyor. Restorasyon çalışmasına katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim.” dedi.


Polis...