04 / 05 / 2024

Söğüt oba kent projesi

Söğüt oba kent projesi

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Tuzla Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor!

Son günlerde sık sık depremle gündeme gelen Tuzla'da Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor.

Et ve Süt Kurumu Ankara'daki binasına aylık 293 bin TL kira ödüyor!

Et ve Süt Kurumu, başkent Ankara’nın Çukurambar semtinde yer alan 15 katlı binasına, ayda 293 bin lira kira ödüyor. 10 senedir aynı binada kiracı olan olan ESK, bu süre içinde milyonlarca TL ödedi.

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ başvuru tarihleri!

Emekli kategorisinde satışa çıkarılan TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Konutları başvuru ücreti 500 TL olarak belirtiliyor. İşte Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ başvuru tarihleri...

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü emekli başvuruları!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü emekli başvuruları için 500 TL başvuru bedeli alınıyor. Tamamı 2 oda 1 salon dairelerden oluşan projede taksit ödemeleri teslimden sonra yapılıyor.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü Konutları!

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü Konutları başvuruları T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla kabul edilecek. Kura çekilişleri 22 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan projede 250 adet daire satışa sunuluyor.

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık daire tipleri 2+1 şeklinde tasarlandı. Başvuruları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülecek olan projede 240 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

Bilecik Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi onarılmayı bekliyor!

Son 21 ay içince 2 kere tadilat gören Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içindeki çatlaklar ve duvarlardaki şişmelerin önüne geçilemezken, gelen ziyaretleri hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Söğütözü ihalesinde dolandırıcılık iddiası!

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, Söğütözü’nde ihale edilen arazisinde kendi yöneticileri tarafından dolandırıldığı iddia edildi. Birlik yönetimi, ihale komisyonu hakkında suç duyurusunda bulundu

Tarım Kredi'nin inşaat ihalesine en yüksek teklif Söğüt İnşaat'tan!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne ait hizmet binasının da bulunduğu arsaya kat karşılığı inşaat yapımına ilişkin ihalede en iyi teklifi yüzde 66,20 hisse ile Söğüt İnşaat AŞ verdi.

Tokat Turhal'da Süt Üreticileri Birliği açıldı!

Tokat’ın Turhal ilçesinde Süt Üreticileri Birliği’nin açılışı için tören düzenlendi. Törene Tokat Valisi Cevdet Can, Celil Göçer, Yılmaz Bekler, Mehmet Ali Yavaş, Ferit Yazar,Abdullah Ay, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

AYD Yapı Eskişehir Söğütönü'nde konut sayısını artıracak!

AYD YAPI, Söğütönü bölgesinde inşa ettiği konut sayısını üç yıla kadar 600'e çıkarmayı planlıyor. Üçüncü etabı tamamlama hedefinde olan AYD Yapı, dördüncü etaba ise yılbaşından sonra başlamayı planlıyor.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "negatif" not görünümünü korudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı...

Söğüt oba kent projesi Haberi

Söğüt oba kent projesi

Üç kıtaya altı asır hak, adalet ve hoşgörü dağıtan Osmanlı İmparatorluğu'nun tohumlarının atıldığı Söğüt'te, bundan 700 yıl önceki tarihi misyonuna uygun olarak Bilecik Valiliğinin teşebbüsleri ile ''Oba Kent Projesi'' hayata geçiriliyor.

Unutulan Osmanlı sporları

Proje içinde unutulmaya yüz tutan atçılık, oklu atçılık, okçuluk, matrak gibi Osmanlı oyunlarının yanı sıra konferans salonu, hediyelik eşya satış noktaları, amfi tiyatro alanları, hobi bahçeleri, müze, dizi platosu ve birçok alan yer alacak. 

İlçe girişinde düz bir ovada yapılması planlanan Oba Kent Projesi'nin, yapısal planı olarak Osman Gazi'nin rüyasına konu olan, Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna devletin manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin adını taşıyan üniversitesi tarafından Ulu Çınarı simgelediği ifade edildi.

Yaklaşık dört yüz çadırı simgeleyen kırk adet kıl çadır konaklama alanında, gelen ziyaretçilere, o tarihi dokunun yeniden yaşatılması planlanıyor. 

Osmanlı'nın kuruluş...