02 / 05 / 2024

Sojitz türkiye hastane yatırımları

Sojitz türkiye hastane yatırımları

Japonya'nın en büyük grupları arasında yer alan Sojitz Türkiye'de 1.8 milyar dolarlık sağlık yatırımı yapacak.

İŞKUR duyurdu! Türkiye geneli hastane personel alımları başladı! Başvuru şartları belli oldu! Hemen bakın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yeni ilanlar açıklanmaya başladı. Türkiye genelindeki hastaneler, personel açığını kapatmak için personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli oldu. İşte hastane personel alımı başvuru şartları...

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır!

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın online olarak açılışı yapacağı hastane, bu ay içerisinde hizmet verecek.

Çinli yatırımcılar Türkiye'de hastane kuracak!

Çin İş İnsanları Federasyonu Başkan Yardımcısı Liying Tang, Türkiye'de hastane kurmak istediklerini söyledi.

Türkiye’de 894 hastane ve 7 bin 950 aile sağlığı merkezi açıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 894 hastane 7 bin 950 aile sağlığı merkezi, 2 bin 700’e yakın 112 acil sağlık istasyonu ve 171 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile hizmet sunulduğunu söyledi.

Türkiye'nin El-Bab'da inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizleyerek mahalli idaresini kuran El Bab’da inşa ettiği 200 yataklı hastane hizmete açıldı.

Türkiye'ye 1.245 yeni hastane, 817 bin konut yaptık!

Sivas mitinge halka hitap eden Başbakan Yıldırım, "Bugüne kadar Türkiye'ye 284 bin derslik, bin 245 yeni hastane, 817 bin toplu konut yaptık. Peki bu yıkım ekine soruyorum? Siz ne yaptınız?" dedi..

Türkiye El Bab’da 200 yataklı hastane inşa ediyor!

Türkiye’nin sınır güvenliği sağlamak adına başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki iyileştirme çalışmaları kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. 

Sojitz Türkiye'de 1.8 milyar dolarlık sağlık yatırımı yapacak!

Japonya'nın en büyük grupları arasında yer alan Sojitz Türkiye'de 1.8 milyar dolarlık sağlık yatırımı yapacak.

Türkiye El Bab’a hastane kuracak!

Türkiye El Bab’a 200 yatak kapasiteli hastane kuracak. Kurulacak hastanenin doktorları Türkiye’ye sığınan ve Türkiye’de eğitilen Suriyeli doktorlar ve hemşirelerden oluşacak.

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi açılacak!

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi Süleymaniye'de açılacakmış. Süleymaniye'deki Kayserili Ahmet Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek olan hastane uzman kadrosuyla İstanbul ve tüm Türkiye'ye hizmet edecekmiş.

Türkiye'de bebek dostu hastaneler artıyor!

Türkiye genelinde bin 129 "bebek dostu" hastane sayısına ulaşılarak, 81 ile "bebek dostu", başarılı çalışmaları olan 58 ile de "altın bebek dostu" unvanı verildi.

Sojitz türkiye hastane yatırımları Haberi

Sojitz türkiye hastane yatırımları


Japonya'nın en büyük grupları arasında yer alan Sojitz, Türkiye'de inşaat ve yönetim de dahil olmak üzere sağlık sektöründe yeni bir girişime başlıyor. Verilen bilgilere göre Sojitz, 1.8 milyar dolarlık proje için Türk bir şirketle ortaklık kurdu. Japon şirketin ortaklıktaki payı ise yüzde 30 olacak.


KİM BU TÜRK ŞİRKET?


Japon devinin ortaklık yapacağı şirket ise Rönesans Holding bünyesinde yer alan Rönesans Sağlık. Konu ile ilgili olarak her iki kurum geçtiğimiz yılın sonunda Rekabet Kurulu'na başvuru yapmıştı.


Buna göre Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.’nin tek kontrolünde bulunan İstanbul PPP Sağlık Yatırım A.Ş.’nin yüzde 30 oranındaki hissesi Sojitz Hospital'e devredilmişti. Ancak o dönem her iki şirketin ne kadarlık bir yatırım yapacağı belirtilmemişti.


Rönesans Sağlık, Türkiye genelinde hayata geçirdiği şehir hastaneleri ile biliniyor. Rönesans Sağlık, Adana Entegre Sağlık Kampüsü,...