05 / 05 / 2024

sokak kültürü neden yok oluyor

sokak kültürü neden yok oluyor

Kentleşme, kentsel dönüşüm bir hızlı, bir yavaş devam ediyor. Kentlerimiz; yıllar önce unuttuğumuz meydan, park döngüsünden sonra sokak, cadde, bulvar kültürünü hızla kaybediyor.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

Niğde'de neden Kültür Bölge Kurulu yok?

Niğde'de Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulunun bulunmamasına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

İzmit Kültür Tepesi'nde sokak iyileştirme çalışmaları yapılacak!

İzmit Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, bölgedeki 19 binayı kapsayacak cephe iyileştirme projeleri Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Sinop Belediyesi'ne devredilen tarihi ev kültür merkezine dönüşecek!

Geçen yıllarda emekli öğretmen Ayşe Semra Genç tarafından annesine ait Kuruçeşme Sokak’ta bulunan tarihi ahşap ev, annesinin adı ile yaşatılarak kültür merkezi yapımı koşulu ile Sinop Belediyesi’ne devredilmişti.

Elmasay Yurt İşletmeciliği Eğitim ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Elmasay Yurt İşletmeciliği Eğitim ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi, Muhammet Yılmaz Çelik ve Alper Çelik ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 3 Ağustos'ta Avcılar, Üniversite Mahallesi, Seyhun Sok. Sokak'ta kuruldu.

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin inşaatı hızlandı!

Körfez’de pazarların sokak aralarından kalkması için merakla yapımı beklenen, Yeni Yalı Mahallesi Kapalı Pazarı’nın yer aldığı Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde çalışmalar hızlandı.

Kentsel dönüşüm sokak kültürünü yok etmesin!

Kentleşme, kentsel dönüşüm bir hızlı, bir yavaş devam ediyor. Kentlerimiz; yıllar önce unuttuğumuz meydan, park döngüsünden sonra sokak, cadde, bulvar kültürünü hızla kaybediyor.

Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Kültür Merkezi yakında hizmete girecek!

Evren Mahallesi Şehit Hidayet Yılmaz Sokak'ta geçtiğimiz yıl temeli atılan ve inşaatı tamamlanan Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Kültür Merkezi yakında hizmete girecek. Kültür merkezinden her yaştan ilçe sakini faydalanabilecek.

Eskişehir'de Lületaşı Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Eskişehir'de Lületaşı Kültür Sanat Merkezi' nin açılışı gerçekleşti. İstiklal Mahallesi Yalaman Sokak'ta bulunan Lületaşı Kültür ve Sanat Merkezi' nin açılışı çok sayıda sanatseverin katılımıyla yapıldı...

Tabanlıoğlu Mimarlık, Dubai'yi sokak kültürüyle tanıştıracak!

İstanbul dışında Ankara, Doha ve Dubai’de ofisi bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık, her yıl 20 ile 30 arasında proje yürütüyor. Tabanlıoğlu Mimarlık, üslendiği Crystal Towers projesiyle Dubai’ye sokak kültürü götürmeyi hedefliyor

Kocaeli'de yeni OSB'ler yerine kültür ve spor öne çıksın!

Var olan 16 organize sanayi bölgesine yenilerini eklemeye hazırlanan Kocaeli'de plansız şekilde kurulan OSB'lerin kentin eşsiz ekolojik yapısına zarar verdiği belirtildi. Akademik çevreler, kentte turizm, kültür ve sporun öne çıkarılması gerektiği düşünce

ODTÜ, Antalya Ürünlü'yü kültür köyü yapıyor!

Antalyanın İbradı ilçesindeki Ürünlü köyünün "Kültür Köyü" olması için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi

Kent ve Kültür Konferansı, mimarinin önderlerini ağırladı!

Contemporary İstanbul 'un 12. İstanbul Bienali onuruna düzenlediği “Kent ve Kültür ” konferansı, uluslararası arenadan fikir önderlerinin katılımıyla gerçekleşti

sokak kültürü neden yok oluyor Haberi

sokak kültürü neden yok oluyor

Kentleşme, kentsel dönüşüm bir hızlı, bir yavaş devam ediyor. Dönüşüm bir  binayı yıkıp yerine daha modern ve daha çok katlısını yapmaktan geçiyor...  Küçük parseller birleşerek site, daha büyük siteler yapma uğraşında.Kentlerimiz; yıllar önce unuttuğumuz meydan, park döngüsünden sonra sokak, cadde, bulvar kültürünü hızla kaybediyor.


Sokak çocuğu kavramı;site çocuğuna dönüştü... Hatırlayın bizim zamanımızda sokağa çıkmayan, sokakta oynamayan çocuklara "ana kuzusu " , "süt çocuğu " derdik şimdi " site çocuğu " oldu!..

Güvenlik endişesi ile günlük yaşamdan izole ettiğimiz ortamlarda, siteler bir araya geldiğinde kent ölçeği bütünü  içinde bir anlam ifade etmiyor.

Sonrada burası Nişantaşı olacak, Bağdat caddesi olacak, Levent olacak diyoruz.... Diyoruz da nasıl olacak!...


Olay sadece site yapmakla olmuyor bir bütün içinde sokakları, caddeleri ile sosyal, ticari aktivite entegre olmaz ise insanlar...