03 / 05 / 2024

Söke doğanbey yıkım

Söke doğanbey yıkım

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde! Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın!

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde... Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın... İşte İş Bankası emekli promosyon rakamları...

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde! 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi! Hemen bakın!

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde... 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi... Hemen bakın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

İslam Memiş gümüş yatırımcısı için büyük fırsatı açıkladı! Kıyıda köşede gümüşü olanlar hemen koşun

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcısı için büyük fırsatı açıklayarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ekipleri Ankara Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başladı.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Söke doğanbey yıkım Haberi

Söke doğanbey yıkım


SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imar planına göre aykırı olduğunu öğrendiler. 

Habertük Gazetesi'nde yer alan habere göre; köylülere ait 6 evde yıkım çalışmaları başladı. Şikâyetçi köylülerden 6’sının evlerinde saptanan imara aykırı kaçak bölümlerde ise yıkım başlatıldı.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz “Bu konutla ilgili tüm incelemeler yapıldı. Gerekli değişiklikler sağlandı, yapının çatısı ikiye ayrıldı. Yapıyla ilgili imara aykırı bir durum yok. Köylülerin Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma talebi de reddedildi. Olay üst mahkemeye taşındı. Bu proje de koruma amaçlı imar planına göre inşa edildi. Bu konutun dışında köyün siluetini bozacak 3 katlı başka yapılar da var. Bu evlerin...