04 / 05 / 2024

Söke harita çalışmaları

Söke harita çalışmaları

Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi için "BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ" Projesi hazırlanmasına ve bu çalışmalar sırasında da imar faaliyetlerinin 1 yıl süreyle durdurulmasına karar verilmiştir.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi! Çalışmalar başladı, refah payı, seyyanen zam...

Milyonlarca emekliyi kapsayan maaş iyileştirme çalışmaları başladı. 7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi. İşte emekli maaş zammına ilişkin tüm detaylar...

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Çalışmalar son sürat devam ediyor! Türkiye’nin altını işte burada!

Enerji ve madencilik alanındaki çalışmaları son sürat devam ediyor. Bilecik'te keşfedilen yaklaşık olarak 6,5 milyar dolar değerindeki 3,5 milyon ons altın ekonomiye kazandırılacak. İşte detaylar!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Millet bahçesi için çalışmalar hemen başlayacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Diyarbakır'ın eski stadının Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi kararının kentte pozitif bir ilgiyle karşılandığını söyledi. Eker, çalışmaların hemen başlayacağını belirtti. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

Eğirdir Sirkeci Çarşısı'nın çalışmaları başladı!

Kamuoyunda Sirkeci Çarşısı olarak bilinen Eğirdir Çarşı projesinin zemin çalışmaları başladı...

Kütahya'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Kütahya İl Genel Meclisinin kararıyla onaylanan Emet ilçesinin köy yollara bakım, onarım, sıcak asfalt çalışmalarına başlanacak.

Manisa Gördes'te altyapı yenileme çalışmaları yapılıyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa Gördes'te altyapı çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, çalışmaların devam ettiği Deliçoban Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde son çalışmalar tamamlandı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan, "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" için tören alanındaki son hazırlıklar kontrol edildi.Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı 18 Mart için tören alanında son çalışmalar tamamlandı.

Ulaştırma Bakanı Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün çalışmalarını inceledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün çalışmalarını inceledi.

Söke harita çalışmaları Haberi

Söke harita çalışmaları

Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi için "BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ" Projesi" hazırlanmasına ve bu çalışmalar sırasında da imar faaliyetlerinin 1 yıl süreyle durdurulmasına karar verilmiştir. 

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 11 Aralık 2014 tarihli kararı ile Söke Belediyesi meclis kararları onaylanmıştır. Alınan kararlar doğrultusunda, tespit edilen bölgelerde Revizyon İmar Planı öncesinde halihazır harita alımı için toplamda üç ayrı ekip ile mahallinde ölçüm işine başlanılmıştır. Bahse konu bölgelerdeki mal sahiplerine önemle duyurulur" denildi. 

Söke'nin kentsel yapı dokusu, yeni sosyal donatı ve yaşam alanlarının kazanımı için 'Kentsel Tasarım Projesi'ni çok önemsediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Proje kapsamında çalışmalarımız hız kazanıyor. Halihazır harita alım işi ekiplerce yapılıyor. Projenin uygulanacağı alanlara değer katacağından şüphemiz yok. Proje tam anlamıyla hayata geçtiğinde Söke modern ve nefes...