04 / 05 / 2024

Söke okul yapımı

Söke okul yapımı

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan bir okulun depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi ve bu konuda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fatih'te 10.5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

Basın İlan Kurumu, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Binbirdirek Mahallesi, 235 ada 21 parselde, 25 yıl süreli olarak "Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama" modeli işini 10 milyon 488 bin 336 TL'ye ihaleye çıkardı.

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Balıkesir'de 26.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü 35 yıl süreli olarak “Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama” modeli işini 26 milyon 344 bin TL'ye ihaleye çıkardı.

Antalya'da 41.5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 35 yıl süreli olarak “Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama” modeli işini 41 milyon 554 bin 337 TL'ye ihaleye çıkardı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajına başlanıyor.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

Ege Üniversitesi kampüsündeki caminin yapımı TBMM'de!

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan bir caminin yapım masraflarının kim tarafından karşılandığı ve ismiyle ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmaları devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarının iş programına uygun devam ettiğini bildirdi.

Söke-Akbük'te acele kamulaştırma yapılacak!

Söke-Akbük'te Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Aydın Söke'de 4.7 milyon TL'ye konut yapım ihalesi!

Aydın İli Söke Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, 1054 Ada, 6 Parsel Üzerinde Yapılacak Ticaret ve Konut İnşaatının Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işini ihale edecek. İhale bedeli 4 milyon 771 bin 642 TL olarak belirlendi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Ankara Lalahan'da okul yapımı için arsa bağışı!

Ankara Lalahanlı hayırsever Orhan Bahadır, 2 bin 195 metrekarelik arsasını okul ya da sağlık ocağı yapımı için bağışladı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin yapım ihalesi sene sonunda!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, CNR Avrasya Boat Show'a katıldı. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’ni bu sene sonunda biteceklerini söyleyen Arslan, "Yapım ihalesine de çıkmış olacağız." dedi.

Söke okul yapımı Haberi

Söke okul yapımı

CHP Aydın Milletvekili Süleymen Bülbül, Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan bir okulun depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesine ve bu konuda yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi verdi. Bülbül, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bülbül, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla.''

Bülbül, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Aydın ili Söke ilçesi Yenikent Mahallesinde bulunan ve 1996 yılında eğitime başlayan Nebahat Alpan İlk ve Ortaokulu binasının 2018 yılında yapılan deprem etüdü ile depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiştir. Ancak, tespitin yapıldığı bu tarihten itibaren okulun değil yıkılması, güçlendirilmesi adına hiçbir adım atılmamıştır. Bir deprem bölgesi olan Aydın'da bahsi geçen okul, öğrencilerin hayatını tehdit etmektedir. Okulun ne kadar ciddi bir tehlike barındırdığı, gözle görülür bir şekilde...