26 / 07 / 2024

Sökede kentsel yenileme proje yarışması

Sökede kentsel yenileme proje yarışması

Söke Belediyesi İmar Planı çalışmalarına altılık oluşturmak üzere açılan ‘İmar Planlarına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Proje Yarışması’nın değerlendirmeleri tamamlandı.

Murat Kurum'un ilk sözü kentsel dönüşüm oldu: Acıların tekrar etmesini istemiyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum, bugün düzenlenen törenle görevi devraldı ve ilk açıklamasını yaptı. Kurum'un ilk sözü kentsel dönüşüm oldu. İşte ayrıntılar...

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi'ne operasyon!

İStanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütü, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapıyordu. Şikayetler üzerine düzenlenen operasyonda, sözde kentsel dönüşüm mahkemesi çetesindeki 50 kişiden 30'u gözaltına alındı...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Sökede kentsel yenileme proje yarışması Haberi

Sökede kentsel yenileme proje yarışması

Söke Belediyesi İmar Planı çalışmalarına altılık oluşturmak üzere açılan ‘İmar Planlarına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Proje Yarışması’nın değerlendirmeleri tamamlandı. Jürinin titizlikle yürüttüğü ve üç gün süren değerlendirme sonunda katılımcı 13 projeden 5’i ödüle layık görüldü. 3 Proje eşdeğer ödüle kayık görülürken, 2 proje ise satın alma ödülü aldı. “Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Proje Yarışması” ve bu yarışmada dereceye giren projeler; Söke’nin Konak, Çeltikçi, Cumhuriyet ve Yenicami Mahallelerinde uygulanması planlanan yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda İmar Planlarına altlık teşkil edecek.



Hürriyet...