30 / 04 / 2024

Solar Decathlon odtü akıllı ev

Solar Decathlon odtü akıllı ev

Çin Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleşecek Solar Decathlon yarışmasında sergilenecek, ODTÜ öğrencileri tarafından tasarlanan Akıllı Ev tanıtıldı...

Mimaride eskiye dönüş: Kerpiç ve ahşap evler!

‘Sürdürülebilir konut yarışması’ Solar Decathlon Afrika’dan üç ödülle dönen evin temelinde yosun bulunuyor. Uzmanlar, mimaride ve kentleşmede değişim şart diyor ve ekliyor, "İstanbul’u yüzde 100 dönüştüremeyiz ama olduğundan yüzde 30 daha iyi konuma getirebiliriz."

Türkiye'den 40 öğrenci Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Yingli Solar panelleri Kayseri Saray Çiftliği’nin çatısında!

Kayseri’deki Saray Çiftliği’nin çatısına kurulan güneş enerjisi santralinde Yingli Solar panelleri kullanıldı. Asunim Türkiye işbirliği ile gerçekleşen projede, 1,15 MW büyüklüğünde güneş enerjisi santrali hayata geçirildi.

Erme Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erme Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Meral Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Temmuz'da Sultanbeyli, Mecidiye Mahallesi, Demokrasi Caddesi'nde kuruldu.

Antares Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Antares Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Meral Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Temmuz' da Sultanbeyli, Mecidiye Mahallesi' nde kuruldu.

Goldbeck Turkey Solar Enerjisi Sistemleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Goldbeck Turkey Solar Enerjisi Sistemleri Ticaret Limited Şirketi, Björn Lamprecht Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 7 Temmuz' da Şişli, Harbiye Mahallesi, Teşvikiye Caddesi'nde kuruldu.

ODTÜ eski binaları yıkabilecek robot yapıyor!

ODTÜ Araştırma ekibinden Buğra Koku inşaat sektörü için eski binaları yıkabilecek bir robotun tasarımını yürüttüklerini, askeri amaçlı robot araçlar geliştirdiklerini belirtti.

ODTÜ öğrencileri Ons İncek Residence projesini ziyaret etti!

ODTÜ'nün öğrencileri, İncek'te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında "dünyanın en değerli 14 projesi" arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti.

Odtü mimarlık öğrencileri Ons İncek Residence'ı gezdi!

ODTÜ’nün öğrencileri, İncek’te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında “dünyanın en değerli 14 projesi” arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti.

Yingli Solar, Münih Intersolar Fuarı'na katıldı!

Dünyanın lider güneş paneli üreticilerinden olan Yingli Solar, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen dünyanın ve Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi fuarı Intersolar Europe’a katıldı.

GSS İstanbul Solar Enerji Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

GSS İstanbul Solar Enerji Ticaret Anonim Şirketi, Helmut Arthur Kube Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Kaya Tütengil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 16 Haziran'da Beşiktaş'ta kuruldu.

Decathlon Antalya’da mağaza açtı!

20 ülkede 800’den fazla mağazasıyla Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri olan Decathlon’un Antalya mağazası 10 Haziran’da kapılarını açtı.

Mimarlardan 4'üncü ODTÜ davası!

ODTÜ arazisinde sürekli plan değişikliği yapıldığını savunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, askıya çıkan 4’üncü plana da dava açtıklarını söyledi. İşte açıklama...

Solar Decathlon odtü akıllı ev Haberi

Solar Decathlon odtü akıllı ev
Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından tasarlanan Akıllı Ev, Çin Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleşecek Solar Decathlon yarışmasında sergilenecek. Geleneksel Türk mimarisinden esinlenerek tasarlanan Akıllı Ev'in tanıtımı dün MESA'da...