27 / 04 / 2024

solar otopark ne demek

solar otopark ne demek

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hayata geçirilen proje kapsamında, Türkiye'nin en büyük solar otoparkı, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğüne ait 25 Aralık İşletmeler Tesisi'nde kuruldu.

Zam geldi yeni tarifeler peş peşe güncellendi! Yeni İSPARK otopark ücreti kaç lira? İSPARK'ta 1 saat park ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim ayı toplantısından zam kararı çıktı. Bu kapsamda İSPARK otopark ücretlerine yüzde 55 ile yüzde 57 arasında zam yapılacağı kararlaştırıldı. Peki, Yeni İSPARK otopark ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar

İstanbul'un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

İstanbul Karaköy'de konumlanan, kentin ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 katlı otopark, bu gece itibarıyla hizmete kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu otopark yerine ne yapılacağını duyurdu.

İTÜ otoparklarına yüzde 300 zam! Büyük tepki topladı! İTÜ'de otopark ücretleri ne kadar? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü’nde aylık 750 lira olan otopark ücreti 2 bin 500 liraya yükseltildi. Peki, İTÜ'de otopark ücretleri ne kadar? İşte 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Gaziantep Tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bey Mahallesi’ne yapılan yeraltı otoparkının inşaatında sona gelindi. 132 araç kapasitesine sahip otopark projesinin kısa sürede açılması planlanıyor.

Çorum Hitit Üniversitesi Hastanesi'ne yeni otopark!

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis bölümüne otopark yapılması için çalışmalara başlandı.

Otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Otopark Yönetmeliği'nde son değişiklik bugün yapıldı. Peki, son düzenlemeye göre otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni otopark yönetmeliği o tarihte yürürlüğe girmemişti. Peki, yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

İnşaatlarda otopark zorunluluğu 2018!

Otopark zorunluluğu 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, işlemleri devam eden inşaatlar ne olacak? İşte inşaatlarda otopark zorunluluğu 2018..

Otopark zorunluluğu ne zaman yürürlüğe giriyor?

Yeni otopark yönetmeliği ile her daireye 1 otopark zorunluluğu geldi. Peki, otopark zorunluluğu ne zaman yürürlüğe giriyor?

solar otopark ne demek Haberi

solar otopark ne demek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, boş duran otopark çatılarının güneşten elektrik üretimi amacıyla değerlendirilmesine yönelik proje geliştirdi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hayata geçirilen proje kapsamında, Türkiye'nin en büyük solar otoparkı, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğüne ait 25 Aralık İşletmeler Tesisi'nde kuruldu.


Bin 460 metrekarelik alana kurulan, 56 araçlık kapasite ve 120 kilovat güce sahip otopark, son teknoloji kullanılarak tasarlandı.


"Veri Kayıt ve Uzaktan İzleme Sistemi" bulunan otopark, yaklaşık 90 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip. Tesiste taşıyıcı çelik konstrüksiyon üzerine yerleştirilen paneller sayesinde üretilen enerji, tesiste kullanılıyor.


GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, açıklamada, güneş enerjisi santrallerinin yapımına devam edileceğini belirtti.


İncesu mevkisindeki 100 bin tonluk su deposu alanında solar otoparkın yaklaşık 8 katı büyüklüğünde 1000 kilovat güce sahip Güneş Enerjisi Santrali için gerekli...