05 / 05 / 2024

Soma altyapı

Soma altyapı

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Soma Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Manisa İli, Soma İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Manisa Soma'ya millet bahçesi müjdesi!

Manisa İli, Soma İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi 13 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Manisa Soma Millet Bahçesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Manisa İli, Soma İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi 13 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Manisa Soma'ya altyapı müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Soma ziyaretinde muhtarlarla buluşarak, Soma yatırımlarını anlattı.

Manisa Sultaniye'ye yeni altyapı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma Çerkez Sultaniye Mahallesi’ne sıfırdan kanalizasyon hattı döşeyerek mahalleyi sağlıklı altyapıyla tanıştırıyor.

Soma'da altyapı çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma Çerkez Sultaniye Mahallesi’ne sıfırdan kanalizasyon hattı döşeyerek mahalleyi sağlıklı altyapıyla tanıştırıyor.

Manisa Hatunköy'ün 50 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’nın Hatunköy Mahallesi’nin 50 yıllık kanalizasyon altyapı hattını tamamen yeniliyor.

Soma'ya modern arıtma tesisi inşa edilecek!

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Soma'nın en önemli yatırımlarından birisi olan Soma Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için düzenlenen toplantıya katıldı. Başaran İlçeye çağdaş ve teknolojik altyapıya sahip bir tesis kazandırılacağını belirtti

TOKİ Manisa Soma 300 yataklı devlet hastanesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Soma 300 yataklı devlet hastanesi ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ikmal işi yapım işi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği!

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 29 Ocak 2009 Perşembe günü ve 27125 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan yasal hükümler...

Teknik altyapı nedir?

Kentsel teknik altyapı nedir? Kentsel teknik altyapı alanları nelerdir? Teknik altyapı kavramı ne zaman ortaya çıktı? Kentsel teknik altyapı alanları hakkında merak ettiğiniz bilgileri detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Sosyal altyapı nedir?

Sosyal altyapı nedir? Sosyal altyapı alanları nelerdir? Sosyal altyapıya neden ihtiyaç duyulur? Sosyal altyapı konusu hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..

Altyapı tesisi afet projeleri!

Altyapı tesisleri afet duyarlılık bilgileri göz önüne alınarak projelendiriliyor. Peki projelendirme aşamasında hangi esaslara uyuluyor? İşte Altyapı tesisleri için afet yönetmeliğinde yer alan yasal hükümler...

Soma altyapı Haberi

Soma altyapı

Soma'da, kömür madeni atıklarının havayla temas ederek yanması sonucu oluşan hava kirliliğinin önlenmesi için geçmiş yıllarda maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verildi. 


Soma'da kömür atıklarının yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi için kaymakamlık öncülüğünde Soma Belediyesi, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (SEAŞ), Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) ve Soma Kamyoncular Kooperatifi'nin de katılımıyla kurulan komisyon, geçmiş yıllarda üretim yapan maden şirketlerince kullanılan kömür atığı dökümü amacıyla kullanılan sahada inceleme yaptı. 


Soma Kaymakamı Bahattin Atçı başkanlığındaki komisyon, incelemelerinin ardından geçmiş yıllarda kömür işleme tesislerinden çıkan atıkların dökümünün yapıldığı ve kömür parçacıklarının havayla temas ederek sürekli yanması sonucu kirliliğe neden olan sahanın üzerinin toprakla kapatılmasına karar verdi. 


Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu bölgede geçmiş yıllarda iki maden...