21 / 05 / 2024

soma Eynez madeni

soma Eynez madeni

Soma A.Ş., önceki gün eksikleri giderdiği için kısmen açılmasına karar verilen Işıklar Madeni’nden sonra diğer 2 madeni Ata Bacası ve facianın meydana geldiği Eynez’de de çalışmaları hızlandırdı.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda son durum ne?

MANİSA'nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma 301 Konutları inşaatında çalışmalar durdu!

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

TOKİ Soma Konutları'nın inşaatı neden durdu?

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma Eynez ocağı kapatılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasının yaşandığı Eynez ocağına ilişkin, "Eynez ocağının artık çalışılamaz hale geldiğine inanıyorum. Eynez ocağını aynı şekilde Atabacası'nı da kapatalım" dedi

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı!

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı. Soma'yla ilgili fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin, ne pahasına olursa olsun madeni işlettikleri gerekçesiyle 301 kez ''olası kastla adam öldürme" suçundan cezalandırılması istendi.

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında inceleme yapacak!

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, facianın yaşandığı maden ocağına girip kazanın meydana geldiği "üç trafo bölgesi"nde ilk kez inceleme yapmak üzere ilçeye geldi

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında incelemelerde bulunacak!

TBMM Soma Komisyonu, Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.

Soma'da zeytinliklerini koruyan köylülere müdahale edildi!

Soma da zeytinliklerini koruyan köylülere şiddet uygulandı. YIRCA köyünde sabah erken saatlerde, zeytinliklerini koruyan köylüler ve Greenpeace gönüllüleri Kolin Şirketler Grubu özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildi.

Soma'da termik santral kurulması planlanıyor!

Soma'da yapılması planlanan termik santral nedeniyle Yırca Mahallesi'ndeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle termik santrali inşa edecek güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı...

Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Söküm çalışmalarının durduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Soma Işıklar Ocağı üretime açıldı!

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten firmaya ait Işıklar Ocağı'nın iki ayağı üretime açıldı. 5 aylık aradan sonra dün sabah işbaşı yapan işçiler madenin açılmasından memnun olduklarını söyledi...

soma Eynez madeni Haberi

soma Eynez madeni

Facianın izleri temizleniyor



Soma A.Ş., önceki gün eksikleri giderdiği için kısmen açılmasına karar verilen Işıklar Madeni’nden sonra diğer 2 madeni Ata Bacası ve facianın meydana geldiği Eynez’de de çalışmaları hızlandırdı.


Facianın olduğu Eynez Ocağı’na inen işçiler, fotoğraflarını sosyal medyada paylaşırken Hürriyet madendeki çalışmaları görüntüledi. Yeraltı ve üstünde çalışmaların sürdüğü görülürken, saha içinde işçiler ve servis otobüsleri görüntülendi. Aylar sonra facia madenine inen işçiler arkadaşlarını kaybettikleri yeraltına inmenin çok zor olduğunu anlattı. 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın ardından savcılık incelemelerinin tamamlanmasıyla ocak, 1.5 ay önce işletmeye teslim edilmişti. Teslim işleminin ardından Soma A.Ş.’ye bağlı facianın meydana geldiği Eynez Ocağı’na giren 50 kişilik ekip, söküm ve temizlik işlerine başladı. İçeride kalan malzemeleri söküp çıkarmak için 3 vardiya halinde inen işçilerin ‘ağırlıkçı’ grup olarak...