10 / 05 / 2024

Soma faciası

Soma faciası

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı 'nca hazırlanan fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin 301 kez "olası kastla adam öldürme", 161 kez de "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan cezalandırılmaları istendi

Somalı ailelere verilecek 602 ev için çalışmalar hızlandı!

13 Mayıs'ta meydana gelen Soma madeni kazasından sonra Somalı ailelere tahsis edilecek 602 ev için inşaat çalışmaları hızlandırıldı. Soma ailelerin her birine ikişer adet daire verilecek.

İnşaatın devleri Soma'ya maddi destek verecek!

İnşaat sektörü, Türkiye' yi yasa boğan Soma faciasında yaraları sarmak için kolları sıvadı. Dev firmalar, maddi yardımın yanı sıra bölgede proje geliştirmeyi de gündemlerine aldı...

Soma'daki facianın ardından bankalar borç silme yarışına girdi!

Türkiye'yi yasa boğan Soma faciasının ardından bankalar harekete geçti. Önceki gün ING Bank, Garanti ve Yapı Kredi'den gelen açıklamaların ardından dün de Halkbank, İş Bankası, Akbank, TEB ve Şekerbank'tan Somalılar'a destek geldi...

Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisi satılıyor!

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasıyla gündeme gelen Soma Holding, hacizlik oldu. Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisini icradan satışa çıkarıldı.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma algısı Spine Tower'da satışı zorlaştırdı!

Soma faciasının olduğu günlerde Soma Holding’in müteahhitlik işini üstlendiği Spine Tower’ın bugün Soma Holding ile ilişkisi kalmadı. Ancak Soma algısı ofis ve rezidans satışını güçleştiriyor.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda son durum ne?

MANİSA'nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma 301 Konutları inşaatında çalışmalar durdu!

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

TOKİ Soma Konutları'nın inşaatı neden durdu?

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma'da 4 milyon TL'ye gençlik merkezi inşa ediliyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Soma gençlik merkezi inşaatı devam ediyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

TOKİ Soma Konutları'nın teslimleri önümüzdeki yaz yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

TOKİ Soma evleri önümüzdeki yaz teslim edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

TMMOB ve TTB madenleri inceleyecek!

SOMA faciasının yaşandığı dönemde madende yapmak istekleri kabul edilmeyen TMMOB ve TTB yargıdan iyi haber geldi. İki kurum, inceleme izni vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na karşı açtığı davayı kazandı.

Spine Tower yönetiminden Soma Holding açıklaması!

MANİSA'DAKi Soma faciası ile gündeme gelen Spine Tower'm bina sahipleri ve Spine Yönetim A.S yaptıkları açıklama ile Soma Holding ile bir alakalarının bulunmadığını belirttiler.

Soma faciası Haberi

Soma faciası


Soma'da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, tutuklu 8 şüpheli hakkında "eksiklikleri görmezden gelip üretimi durdurmayarak işçilerin hayatlarını tehlikeye attıkları ve ne pahasına olursa olsun iş yerinin faaliyetlerinin kesintisiz devam ettirdikleri" gerekçesiyle 301 kez "olası kastla adam öldürme", 161 kez de "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan cezalandırılmaları görüşüne yer verildi.  


Soma'daki maden faciasına ilişkin yürütülen soruşturmada, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli cumhuriyet savcıları Adem Aktaş ve Gökhan Şahin tarafından hazırlanarak, suçun niteliği itibariyle 31 Ekim 2014 tarihiyle iddianame tanzim edilmesi için Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği fezleke, olayla ilgili yapılan hukuki değerlendirmeleri ortaya koydu.  


Derlenen bilgiye göre, olayda ölen 301 ölen işçi ile ile olay sırasında madende olan ve yaralı olarak kurtulan 161 mağdur müşteki,...