27 / 04 / 2024

Somalı ailelere verilecek 602 ev için çalışmalar hızlandı!

Somalı ailelere verilecek 602 ev için çalışmalar hızlandı!

13 Mayıs'ta meydana gelen Soma madeni kazasından sonra Somalı ailelere tahsis edilecek 602 ev için inşaat çalışmaları hızlandırıldı. Soma ailelerin her birine ikişer adet daire verilecek.



Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında ölen 301 madencinin ailelerine verilecek ikişer ev için çalışmalar hızlandırıldı. Konut projelerinden birinin  TOKİ  konutlarının yanına, diğerinin ise, fakülte yapılması planlanan Ege Linyit İşletmesi (ELİ) Sosyal Tesisleri'nin yanına yapılacağı açıklandı. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, inşaatların kısa süre sonra başlayacağını ve 1 yıl içerisinde de ailelere dağıtılmasının planlandığını söyledi. Geçen 13 Mayıs'ta, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocaktaki yangında 301 madenci hayatını kaybetti. 


Türkiye'yi yasa boğan facia ardından madencilerin en büyük sorunlarından birisinin konut sıkıntısı olduğu, facia ardından yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Madencilerin ya aileleriyle kalabalık evlerde yaşamak zorunda kaldıkları ya da yüksek banka kredileriyle kendilerine bir daire satın aldıkları ve onun borcunu ödemekte zorlandıkları saptandı. 


1'Dİ 2 OLDU


Facianın hemen ardından çok sayıda kurum, şirket ve kişilerden para yardımları, banka hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu paralarla madencilerin ailelerine konut yapılması planlandığı sırada, ilk olarak Doğuş Holding devreye girdi ve 301 konut yapıp dağıtmak için başvurdu. Bunun için Turgutalp Bölgesi'ndeki TOKİ konutlarının hemen yanındaki 40 dönümlük arazi tahsis edildi. 


Holdinge bağlı inşaat şirketinin uzmanları, etüt çalışmaları sonrasında onay verdi. Buraya 301 konutun yanı sıra okul ile sosyal tesislerin de yapılmasına karar verildi. Toki konutlarında oturan sakinler de, ekiplerin bir süre buralarda çalıştıktan sonra ayrıldıklarını, ancak kendilerine de bu bölgeye işçilerin aileleri için konut yaptırılacağının söylendiğini anlattı. İşçilerin acılı aileleri için ikinci konut projesini ise, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, gerçekleştirmek istedi. Başbakan Erdoğan'ın, ikinci daire müjdesini vermesi ardından bu proje için de çalışmalar hızlandırıldı. 


Bursa Kent 


Geri Dön