08 / 05 / 2024

Soma santral projeleri

Soma santral projeleri

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yapılacak 510 megavvatt gücündeki ikinci termik santralin temeli, 19 Mart Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılacağı törenle atılacak.

Manisa Soma'da kent yatırımları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma’da yapımı devam eden yol projeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir tarafından yerinde incelendi.

Kepez Santral kentsel dönüşüm projesinde inşaat başladı!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm alanında inşaat çalışmaları başladı

Antalya Büyükşehir'den Kepez Santral'deki dönüşüm için açıklama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Santral ve Kepez Mahalleleri'nin 30 yıldır çözülemeyen tapu sorununu mahalle sakinleri ile birlikte çözeceği sözünün verildiği hatırlatıldı.

Antalya Büyükşehir'den Kepez ve Santral açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili ortaya atılan bazı iddialara yanıt verdi. İşte o açıklama...

Antalya Kepezaltı-Santral'de dönüşüm yıkımları başlıyor!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında bulunan 'Antalya'nın 'Rüya Projesi' Kepezaltı-Santral'de start veriliyor. Kepezaltı Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, iki mahallede evleri bayramdan sonra boşaltmaya başlayacaklarını söyledi.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Soma termik santralin yeri belli oldu!

Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nden vazgeçildiği, Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiği bildirildi.

Soma'da termik santral için yeni yer aranıyor!

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını açıkladı.

Soma’ya Zorlu müjdesi: Santralde geri adım!

Kolin Grubu’nun santral kurmak için 600 ağacı kestiği Soma’ya bu sefer güzel haber geldi. Zorlu Holding, Kolin’in termik santral yapmak için ağaç kestiği Manisa’nın Soma ilçesinde kuracağı ithal kömüre dayalı termik santralden vazgeçti.

Soma B Termik Santrali ihalesini kazanan Konya Şeker oldu!

SOMA B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Soma Holding'e termik santral için izin verildi!

Soma Holding AŞ nin. facianın üzerinden henüz bir yıl geçmeden Amasya'da termik santral kurması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nda (EPDK) başlatılan ön lisans süreci olumlu tamamlandı

Soma santral projeleri Haberi

Soma santral projeleri

Yırca Köyu ne, 153 milyon tonluk kömür üretimi karşılığında yapılacak olan santralle ilgili bilgi veren AK Parti Soma İlçe Mehmet Ali Özkan, Soma'nın enerji üssü haline geleceğini söyledi. Yap-işletdevret modeliyle yapılacak 510 megavvatt gücündeki termik santralin ihalesinin geçen yıl yapıldığını hatırlatan Özkan, "Yüklenici firma ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız arasında sözleşme imzalanmıştı, yapılacak olan termik santralin arazisinin belirlenmesi, projesinin hazırlanması, Çevre Etkisel Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınması gibi çalışmalar tamamlanıp, yapım aşamasına gelindi. 19 Mart'ta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'ın katılımıyla termik santralin temeli atılacak. Bu termik santral ile birlikte Deniş bölgesinde 153 milyon tonluk kömür rezervi de üretime açılacak" dedi. 

Özkan, kömür sahalarının üretime açılması ve termik santralin yapılmasının Soma'ya doğrudan 3 bin 500 dolaylı olarak ise...