09 / 05 / 2024

soma şehit mezarlığı

soma şehit mezarlığı

Soma'daki Şehit madenciler için anıt mezar yapılacak. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için " anıt mezar " yapılacağını söyledi.

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

1941 yılında Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda yer alan eski mezarlık arsaları belediye tarafından satılığa çıkarılmış.

Soma 301 Konutları'nda anahtarlar teslimi bekleniyor!

Soma’da şehit madencilerin yakınları, Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun tapusunu 7 ay önce aldı ancak dairelerin anahtarları hala teslim edilmedi. TOKİ Soma 301 Konutları'nda anahtarlar teslimi bekleniyor.

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

Sancaktar Mezarlığı Çevre Düzenleme Projesi hayata geçiyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Şehit Fevzi Mahallesi’nde bulunan Çevre Yolu üzerindeki Sancaktar Mezarlığı’nın çevre duvarları ile mezarlık içerisi yeniden düzenlenecek.

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutları ile Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Soma TOKİ konutlarını rahatlatacak yol yapılıyor!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutlarıyla Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Soma'da Maden Şehitleri anısına yaptırılan okullar açıldı!

Soma'daki 301 şehit madenci anısına, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından 1 milyon 35 bin lira yatırımla inşa edilen 3 derslikli "Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu" ve 12 derslikli "Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu" törenle açıldı.

Soma maden şehitlerinin ailelelerine 2'şer daire verilecek!

Madenci şehitleri için Soma'da 602 konut inşaatı için düğmeye basıldı. Her şehit ailesine 2'şer daire verilecek. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin konutlarını TOKİ inşa ediyor. Toplam 602 konutun temeli atıldı, yapımına başlandı.

Bahattin Atçı: Şehit madenciler için anıt mezar yapılacak!

Soma'daki Şehit madenciler için anıt mezar yapılacak. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için " anıt mezar " yapılacağını söyledi.

MOSDER’den Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlattı!

Soma madeninde çıkan yangınla meydana gelen kaza ve Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi yüzlerce can kaybına neden oldu. MOSDER’de Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlatarak şehit yakınlarına ve kaza mağdurlarına yardım eli uzattı.

Emrullah İşler: Soma'daki maden faciasının sorumluları hak ettikleri cezayı alacak!

Başbakan Yardımcısı İşler, adli ve idari tüm soruşturmaların başlatıldığını, kim olursa olsun Soma'daki maden faciasının sorumlularının hak ettikleri cezayı alacaklarını bildirdi. Soma'da şehit olan madencilere Allah'tan rahmet diledi...

İstanbul Ticaret Odası Soma'da şehit olanların ailelerine 2 milyon TL bağışta bulunacak!

İstanbul Ticaret Odası ( İTO ) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Ticaret Odası yönetimi olarak şehit ailelerine 2 milyon lira nakdi bağışta bulunma kararı aldıklarını belirtti...

Taner Yıldız: Soma'da 201 maden işçimizi kaybettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 201 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 80 işçinin yaralandığını kaydetti...

soma şehit mezarlığı Haberi

soma şehit mezarlığı

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için "anıt mezar" yapılacağını söyledi.


Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada 13 Mayıs'taki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden 43'ünün Soma'daki belediye mezarlığında, diğerlerinin ise memleketlerinde toprağa verildiğini hatırlatarak, yaşanan acıyı unutturmamak ve şehitlerin hatırasını yaşatmak amacıyla anıt mezar yapmayı planladıklarını söyledi. Anıt mezar yapılması yönünde şehit aileleri ve bazı kuruluşların talepleri olduğunu kaydeden Atçı, "Bu taleplere cevap vermek ölen madencilerin isimlerini ve hatırasını yaşatmak adına anıt mezar inşa etmeyi düşünüyoruz, inşaallah en kısa zamanda yapacağız" dedi. 


Anıt mezarın belediye mezarlığında ayrılan parselde inşa edileceğini bildiren Atçı, konu ile ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bir çok kuruluşun projeye destek verdiği kaydeden Atçı şunları söyledi: 


"Projeye destek veren Türkiye Mermer İhracatçılar Birliği,...