04 / 05 / 2024

somadaki maden yangınında kaç kişi öldü

somadaki maden yangınında kaç kişi öldü

Maden ocağı kazanının duyulmasından sonra Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İstanbul 55 personel 17 araç ve çok sayıda ekipman bölgeye gönderildi.

Salih Bezci: Madencilik tarihimizin en acılı günlerinden birini yaşıyoruz!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak “Türkiye’nin başı sağ olsun, madencilik tarihimizin en acılı günlerinden birini yaşıyoruz” dedi.

Soma'da maden ocağında çıkan yangında ölenlerin sayısı 205'e yükseldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 205 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 80 işçinin yaralandığını kaydetti...

Soma'daki yangın sonrası işçileri kurtarma çalışmaları sabaha kadar sürdü!

Eynez bölgesindeki maden ocağında çok sayıda kurtarma ekibi gece boyunca çalışmalarına devam etti. Çalışmalara farklı illerden gelen ekipler de destek verdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 80 işçinin yaralandığını kaydetti

Taner Yıldız: Soma'da 201 maden işçimizi kaybettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 201 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 80 işçinin yaralandığını kaydetti...

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Marmaris yangınında evi yanan vatandaşlara kira yardımı!

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Evi yanan vatandaşlarımıza konteynerler klimalı olarak teslim edildi, konteynerde kalmak istemeyenlere de ayrıca kira yardımı yapıldı" dedi.

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Marmaris'te 4 bölgede orman yangını çıktı!

MARMARİS'te önceki gün ilk belirlemelere göre piknik tüpü iddiasıyla çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan kül oldu. Aynı gün içinde Antalya, Adana ve Seydikemer'de de orman yangınları yaşandı.

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı!

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi.Kömürün kızışması sonucu çıkan yangının büyümemesi için 3. ve 4. ayaklara duvar örüldüğü belirtildi.

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü!

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti.

Yangın tatbikatı sırasında huzurevi yandı!

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde, Doğal Afet ve Yangın Söndürme tatbikatı yapıldığı sırada, personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatında yangın çıktı!

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatında yangın çıktı. Bursa'da, Yüksek Hızlı Tren hattı tünel inşaatında izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu çıkan yangının söndürülmesine çalışılıyor.Tünelde mahsur kalan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

Kırıkkale'de 5 katlı apartmanın çatısında yangın çıktı!

Kırıkkale'de 5 katlı apartmanın çatısında yangın çıktı. Söndürme çalışmaları sırasında, itfaiye aracındaki yangın merdivenine ayağı sıkışan görevli, mesai arkadaşları ve sağlık ekiplerinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı.

somadaki maden yangınında kaç kişi öldü Haberi

somadaki maden yangınında kaç kişi öldü


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Soma’da meydana gelen maden ocağı kazasına kurtarma birliği gönderdi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Ölen ve yaralanan işçilerin olduğunun belirtildiği patlama nedeniyle madenin içinde kalan 300’e yakın işçiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.


Maden ocağı kazanının duyulmasından sonra Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İstanbul 55 personel 17 araç ve çok sayıda  ekipman bölgeye gönderildi.


Arama kurtarma çalışmaları için gönderilen araç-gereçler

1 Adet Hızır Güç (Afet  Müdahale aracı)

2 Adet Duman Savar (Duman tahliyesi ve temiz hava aracı)

2 Adet İtfaiye aracı (Muhtelif ihtiyaçlar için)

2 Adet Köpük aracı

1 Adet  K-9 aracı 

2 Arama kurtarma köpeği

2 Adet Mobil Büfe

2 Adet Aydınlatma kulesi

6 Adet Seyyar aydınlatma

1 Adet Su ikmal aracı

5 Adet...