04 / 05 / 2024

somali hastanesi

somali hastanesi

Somali'de yarın eğitim ve araştırma hastanesi açılıyor.Türkiye'nin binlerce kilometre uzakta yardım elini uzattığı ülkelerden Somali'de yarın açılacak eğitim ve araştırma hastanesinde, bugüne kadar bölgede tedavi edilemeyen hastalar şifa bulacak.

TİKA'dan Somali'ye kadım doğum ve çocuk hastanesi!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Yardımeli Derneği tarafından inşa edilen ve tıbbi donanımını TİKA'nın sağladığı kadın doğum ve çocuk hastanesi, Başbakan Yardımcısı Kaynak tarafından hizmete açıldı

Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yaptı. İki ülke arasında, hastanenin ortaklaşa işletilmesi için bir protokol imzalandı.

Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Somali’ye geldi. Erdoğan, Mogadişu Havaalanı’nda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından resmi törenle karşılandı...

Somali'de yarın eğitim ve araştırma hastanesi açılıyor!

Somali'de yarın eğitim ve araştırma hastanesi açılıyor.Türkiye'nin binlerce kilometre uzakta yardım elini uzattığı ülkelerden Somali'de yarın açılacak eğitim ve araştırma hastanesinde, bugüne kadar bölgede tedavi edilemeyen hastalar şifa bulacak.

Somali'de hayata geçirilen hastanenin kaba inşaatı tamamlandı!

Vefa’nın hafif çelik yapı markası Steelife, Somali’nin başkenti Mogadişu’ da yapılan 200 yataklı Türk Hastanesi’ ni ileri kaba inşaat olarak 5 ay içinde teslim etti...

Mogadişu’daki Türk Hastanesi’nin yapımında Steelife ürünleri kullanılacak!

TOKİ tarafından Somali’nin Başkenti Mogadişu’da hayata geçirilen Türk Hastanesi’nin yapımında hafif çelik yapı sistemi ile Steelife tercih edildi. Mogadişu’daki Türk Hastanesi’nin yapımında Steelife ürünleri kullanılacak.

Somali'ye 200 yataklı hastane kuruluyor!

Kuraklık ve açlığın vurduğu Somali'ye 200 yataklı Türk hastanesi kurulacak...

TOKİ Artvin Hopa Devlet Hastanesi ihalesi bugün!

Artvin Hopa'da 50 yataklık Yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatı ve altyapı çevre düzenlemesi işinin ihalesi bugün saat 14.30'da yapılıyor...

TOKİ Artvin Hopa'da Devlet Hastanesi ihalesi 8 Ekim'de!

TOKİ Artvin Hopa'da yer alan 50 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşaatı ve altyapı çalışmalarının ihalesi 8 Ekim 2012 tarihinde yapılıyor...

TOKİ Uşak Banaz'da Devlet Hastanesi ihalesi bugün 14.30'da!

TOKİ tarafından Uşak Banaz'da yer alan Devlet Hastanesi altyapı ve çevre düzenleme işi ihalesi bugün yapılıyor...

Türkiye Somali'deki binaları yenilemek için kolları sıvadı!

Somali’deki de facto bağımsız Somaliland Cumhuriyeti’ne giden Başbakanlık heyeti, her liseye bilgisayar dağıtma sözü verdi. Başkentteki meclis ve bakanlık binaları ile başkanlık sarayını da Türkiye yenileyecek.

TOKİ Uşak Banaz'da Devlet Hastanesi ihalesi 4 Ekim'de yapılacak!

50 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi 4 Ekim Perşembe günü saat 14.30'da yapılacak...

Arcan Uran: Mersin’de üniversite hastanesi inşa ediyoruz!

Uran Holding Mersin Üniversitesi’ne 100 milyonluk üniversite hastanesi inşa ettiklerini açıkaldı...

somali hastanesi Haberi

somali hastanesi

Türkiye'nin binlerce kilometre uzakta yardım elini uzattığı ülkelerden Somali'de yarın açılacak eğitim ve araştırma hastanesinde, bugüne kadar bölgede tedavi edilemeyen hastalar şifa bulacak. 


Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, TİKA tarafından başkent Mogadişu'da yaptırılan 200 yataklı Mogadişu Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılacağı törenle yapılacak.


İki ülke arasında, hastanenin ortaklaşa işletilmesi için imzalanan protokole göre, Sağlık Bakanlığı 5 yıl boyunca uzman personel ve finansal destek verecek.


Geçen yıl eylül ayından beri hasta kabul edilen hastanede, kasımda da ameliyatlar başladı ve yataklı tedavi servisi hizmete açıldı. Hastane, 5 yıl süreyle iki ülke tarafından müştereken işletilecek ve süre sonunda Somali'ye bedelsiz devredilecek.


Beş yıllık süreçte, bölgede tedavisi mümkün olmayan hastaların tedavileri yerinde yapılacak, Somali'de...