27 / 05 / 2024

son antalya depremleri

son antalya depremleri

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dipova: "Depremlerin uzun bekleme süreleri var. O yüzden 100 yıl yeterli değil. Antalya'da son 100 yılda büyük deprem olmadı diye olmayacak anlamına gelmiyor" dedi

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Lotus Antalya'da son fırsat villalar! Teslimler 2 ay sonra!

Keleşoğlu İnşaat tarafından Antalya, Döşemealtı'da yükselen Lotus Antalya projesinde son fırsat villaların satışları devam ediyor. Lotus Antalya villa fiyatları ne kadar? Lotus Antalya ile ilgili detaylar...

Son dakika deprem nerede bakılır? 14 Mayıs deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremlerin listesi!

14 Mayıs nerede deprem oldu? Bugün deprem mi oldu? Son dakika depremleri nasıl öğrenebilirim? bu soruların yanıtı merak ediliyor. İşte 14 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi’nin kaydetmiş olduğu son dakika depremlere dair ayrıntılar!

TOKİ Antalya Manavgat alt gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Antalya Manavgat alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem projesinde son durum ne?

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında çalışmaların sürdüğü Meltem Bulvarı-100. Yıl Bulvarı arasında kalan kısmın doğu aksına (Eğitim Araştırma Hastanesi önü) sıcak asfalt döküldü. Hızla ilerleyen ray montajı da Eğitim Araştırma Hastanesi kavşağına kadar geldi.

Antalya Kepez-Santral Mahalleleri dönüşüm projesinde son durum ne?

Antalya Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapımı tamamlanan A parseldeki 606 dairenin anahtarlarını hak sahiplerine teslim eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde yapım çalışmaları tamamlanacak.

Konut yatırımında Antalya kazandırıyor!

Antalya, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksine göre gerçekleşen yüzde 25,4 değer artışıyla son bir yılda en yüksek değer artışı yaşanan şehirlerin başında geldi..

Antalya'da satılık konut fiyatları yüzde 13.91 arttı!

Antalya'da Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatlarında, son bir yılda yüzde 13.91 artış yaşandı. Konutlarda ortalama metrekare fiyatı ise 2 bin 375 lira oldu.

Sur Yapı Antalya Turkuaz Sitesi'nin son etabı satışta!

Sur Yapı Antalya projesi kapsamında inşa edine Turkuaz Sitesi'nin son etabı satışa çıkarıldı. Fiyatların 327 bin TL'den başladığı son etapta 0,69 faiz oranıyla ev sahibi olunabiliyor...

Antalya Elmalı Otogarı’nın inşaatında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otogarı'nda zemin seviyesine ulaştı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde hummalı çalışma sürüyor. 

Sur Yapı Antalya’ya uluslararası ziyaret!

Sur Yapı'nın hayata geçirdiği, Türkiye’nin en iyi kentsel dönüşüm projesi olan Sur Yapı Antalya Projesi, dünya çapında herkes tarafından ziyaret ediliyor. Proje en son Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye 11 ülke ve KKTC’den üst düzey ülke temsilcileri tarafından ziyaret edildi...

son antalya depremleri Haberi

son antalya depremleri


Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Dipova, bazı depremlerin uzun bekleme süreleri olduğunu, bazı depremlerin yüzlerce yılda bir meydana geldiğini belirterek, "Antalya'da son 100 yılda büyük deprem olmadı diye olmayacak anlamına gelmiyor" dedi.


Antalya Körfezi açıklarında 28 Aralık 2013'te meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Doç. Dr. Nihat Dipova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın yakın çevresinin fay hatlarıyla kuşatıldığına işaret etti.


Yaşanan son depremin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kaynaklarına göre yaklaşık 42 kilometre derinlikte meydana geldiğinin altını çizen Dipova, bu durumun kentte hasar meydana gelmemesini sağladığını vurguladı. Antalya depremini meydana getiren mekanizmanın bir "dalma batma fayı" olduğunu vurgulayan Dipova, Akdeniz'in ortasından geçen...