29 / 04 / 2024

son üç ayda kurulan şirket sayısı

son üç ayda kurulan şirket sayısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Nisan- Haziran döneminde 185 anonim, 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu açıkladı...

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Son 1 haftada icra dairelerine 155 bin 829, bir ayda ise 696 bin yeni icra dosyası geldiği kaydedildi. Buna göre, icralıkların borcu bir haftada 1 milyar liradan fazla yükselerek 194 milyar 215 milyona kadar çıktı. 

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

Mevduat faizlerindeki artış nedeniyle son dönemde yatırımcılar için faiz getirisi cazip hale geldi. 70 bin takipçili Taban yiyen Buffett isimli sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda 1 milyon TL’nin faiz getirisinin son bir ayda doların gerisinde kaldığını söyledi. Vatandaş “Ne yapalım? dedi.

Otomobil fiyatları bir ayda yüzde 5 oranında geriledi...

Yapılan araştırma kapsamında otomobil piyasasında yükseliş yaşayan araç sayısı son aylarda çok sınırlı olarak kaldı. Öyle ki ortalama araç fiyatları bile bir ayda gerileme gösterdi.

Yatırımcılar dikkat! İşte son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisse!

Borsa günün ilk yarısında yükselirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisseyi paylaştı. İşte o paylaşım...

Hollanda’da son 6 aydır konut fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ortalama konut fiyatları 421 bin euroyu aştı!

Hollanda’da son altı ayda konut fiyatları peş peşe yükselmeye devam ediyor. Kasımda ortalama konut fiyatı 421 bin euroyu aştı.

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

Yeşil GYO ilk 9 ayda 16.1 milyon TL hasılat elde etti! Innovia 4 projesinde son durum netleşti! 

Yeşil GYO tarafından 2023'ün ilk 9 ayına ilişkin faaliyet bilgileri ve gelişmeler açıklandı. Peki Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son durum ne oldu? İşte ayrıntılar...

Ford resmen ezber bozdu! Kuga’ya son iki ayda tamı tamına 229 bin 500 TL indirim geldi!

Ford, ekim ayı doğrultusunda Kuga modelinin yeni fiyat listesini paylaştı. Paylaşılan fiyat listesine bakıldığında Ford’un bu modele bu ay 55 bin 900 TL zam yaptığı görüldü. Ford’un eylül ayında Kuga’ya yaptığı zamla beraber son iki ayda 229 bin 500 TL indirim gelmiş oldu.

TOKİ’ye müteahhit şoku: Son 34 ihaleye telif veren olmadı!

Müteahhitler zarar ettikleri gerekçesiyle TOKİ'nin son 3 ayda düzenlediği en az 34 ihaleye teklif vermedi. Ayrıca müteahhitler yükselen döviz kuru sebebiyle inşaat malzemesi fiyatlarının tırmanışa geçtiğine de dikkat çekiyor.

Borsaya son üç ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı geldi!

Art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı Borsa’yı coşturdu. Pay senedi yatırımcılarının toplam sayısı haziran sonundan 22 Eylül’e kadar net 3,2 milyon artarak 8 milyona yaklaştı, pay senedi piyasa değeri 10,4 trilyon lira oldu.

Borsada son 3 ayda pay senedi yatırımcısı rekoru kırıldı!

Diğer finansal araçlarının zarar ettiği son dönemlerde art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı borsayı coşturdu. BIST’e son 3 ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı katıldı.

Kırmızı mercimeğe şoke eden zam! Bir ayda yüzde 33 zamlandı!

TÜİK verilerine göre ilk yedi ayda mercimek ihracat miktarı 232.1 bin ton olarak gerçekleşirken, ihracat değeri ise 230.4 milyon dolara çıktı. 2 senedir kilogramı 15 liradan işlem gören kabuklu kırmızı mercimeğin fiyatı ise son bir ayda yüzde 33,3 oranında arttı.

son üç ayda kurulan şirket sayısı Haberi

son üç ayda kurulan şirket sayısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı açıkladı: Nisan-Haziran döneminde 1.190 yabancı sermayeli şirket kuruldu. Şirketlerin toplam yabancı sermaye miktarı iki kat arttı. 



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Nisan-Haziran döneminde 185 anonim, 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu açıkladı. 


Bakan Yazıcı, Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı ekonomik yapısıyla yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini ifade etti. Yılın ikinci çeyreğinde 185 anonim şirket ile 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu belirten Yazıcı, bu şirketlerin toplam yabancı sermaye miktarının ilk üç aylık döneme göre yaklaşık iki kat artarak 513 milyon liranın üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. 


46 FARKLI ÜLKEDEN GELDİLER 


Söz konusu dönemdeki yabancı sermayeli anonim şirketlerin 46 farklı ülkeden girişimciler tarafından kurulduğunu ifade eden Yazıcı, şu bilgileri verdi:...