11 / 05 / 2024

sondaj kulesi

sondaj kulesi

Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına sondaj kulesi üretti. Yurtdışından da talep gelen kule için Bakan Yıldız, " Enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır " değerlendirmesinde bulundu

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı!

ABD'nin, petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 12 arttı.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 16 haftadır azalıyor!

ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 3 adet azaldı.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı azalmaya devam ediyor!

ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı, bu hafta da 34 adet azalarak 9 hafta üst üste düşüş gösterdi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları tamam!

Rize-Artvin Havalimanı projesi için teknik çalışmalar sürüyor. Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışması devam ediyor!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı için sondaj çalışmaları devam ediyor..

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları başlıyor!

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edeceği ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları başlıyor.

Sinop'ta tarihi saat kulesi tamir edildi!

SİNOP'TA yaklaşık 8 aydır çalışmayan şehrin sembollerinden olan saat kulesi, tamir edildi. 1939 yılında dönemin belediye başkanlığı tarafından yaptırılan tarihi saat kulesi, 8 ay önce arıza yapmıştı.

1995 yılında Kız Kulesi turizme kazandırılacakmış!

1995 yılında tarihi Kız Kulesi profesyonel işletme anlayışıyla turizme kazandırılacakmış. Turizm amaçlı bir işletme haline getirilecek Kız Kulesi'nde dinlenme yerleri, kafe ve satış üniteleri oluşturulacakmış.

Sapanca'ya saat kulesi inşa edilecek!

Sapanca’nın ilk saat kulesi Sapanca Belediyesi tarafından ilçenin çarşı merkezine giriş noktalarından biri olan Köprübaşı kavşağına dikiliyor. Saat kulesinin çalışmalarını Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr Aydın Yılmazer yerinde inceledi.

Cumhuriyet Kulesi'nin planlama ilke ve esasları aykırı bulundu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i Keçiören Belediye Meclisince Cumhuriyet Kulesi'nin bulunduğu alanda yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini, "planlama ilke ve esaslarına aykırı" buldu.

Cumhuriyet Kulesi ne zaman yıkılacak?

Ankara Keçiören ’de, “ Türkiye’nin en yüksek kulesi ” olması hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu.

Cumhuriyet Kulesi'nin imar değişikliği reddedildi!

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti.

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.

sondaj kulesi Haberi

sondaj kulesi


Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına derin petrol sondaj kulesi üretmeyi başardı. TPAO’nun da kullanacağı kuleye yurtdışından da talep var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pi Makina tarafından yapılan derin petrol sondaj kulesini inceledi. Petrol, doğalgaz ve jeotermal sondajlarının yerli imkanlarla yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasında olduklarını aktaran Yıldız, “Nasıl yerli aracımızı yapmakla alakalı bir seferberlik ilan edildi, enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır” dedi. 


İlk siparişi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) vereceğini belirten Yıldız, arama faaliyetlerinin arttığı bir ortamda yerli ekipman üretiminin, sektöre ve cari açığın azaltılmasına çok ciddi bir katkı olduğunu vurguladı. Türkiye’de son 11 yılda 2.3 milyon metre sondaj yapıldığını, bunların bir çoğunun ithal imkanlarla gerçekleştirildiğini belirten Yıldız, şöyle dedi: 

"Yerli sondaj platformunu da yapacağımızı söylemiştim....