18 / 07 / 2024

sorgun lise binası huzurevi olacak

sorgun lise binası huzurevi olacak

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Bahadınlılar Vakfı ve gurbetçi iş adamlarının katkılarıyla kurulması planlanan huzurevi için kullanılmayan meslek lisesi binasının tadilat ve onarımına başlandı.

Koç Okulu Yeni Lise Binası'nın temeli atıldı! 

4 bin metrekarelik alanda inşa edilecek 65 derslikli bir öğrenim kompleksi olan Koç Okulu Yeni Lise Binası'nın temel atma işlemi gerçekleşti.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Ekrem İmamoğlu Balat sırtındaki yurt binasını mercek altına aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mezun olduğu ve kendi adıyla yeniden inşa edilen lise binasının çatısından, Fatih ilçesindeki Balat semtini inceledi.

Yozgat Sorgun Devlet Hastanesi yıkıldı!

Yozgat Sorgun'da yeni devlet hastanesinin hizmete açılmasıyla, 1987 yılında 50 yataklı olarak inşa edilen ve yaklaşık 28 yıldır hizmeti veren eski Sorgun Devlet Hastanesi binasının yıkımı tamamlandı.

Yozgat Sorgun'a yeni hükümet binası yapılacak!

Yozgat’ın Sorgun İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar, ilçeye yeni bir hükümet binası yapılacağı müjdeledi. 

İlk yeşil kamu binası yapımında sona gelindi!

Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası olma özelliği taşıyan ve yapımına 23,4 milyon lira harcanan lise binası yüzde 70 enerji tasarrufu sağlayacak

Sorgun Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yeni binası açıldı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bozdağ, "Bu bina sayesinde kooperatif gerek üyelerine, gerek Sorgun’a, gerekse Yozgat’a daha iyi hizmet verecektir" dedi

Bartın Amasra Lisesi inşaatı ne durumda?

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımı devam eden Amasra Lisesi inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışan işçilere kolaylıklar diledi. Milletvekili Tunç, Lise binasının yanına bir de yurt yapacaklarını sözlerine ekledi.

Ereğli İmam Hatip Lisesi 500 günde tamamlanacak!

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli İmam Hatip Lise bina inşaat ihalesinin tamamlandığını bildirdi. Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut lise binasının yetersizliği nedeniyle başlatılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirtti

TİKA, Makedonya Debre'de lise inşa ediyor!

TİKA, Debre şehrindeki eski lise binasının yanına, okulun kapasitesini arttırmak ve şartlarını iyileştirmek amacıyla 29 derslik, laboratuvar, kütüphane, toplantı salonu ve idari ofislerden oluşan yeni lise binası inşa ediyor.

Ayvalık Alaattin Süberoğlu Hastanesi binası lise mi olacak?

Ayvalık Belediye Başkanı Gençer başkanlığında yapılan toplantıda Ayvalık Setur Marina’nın halka açılması ve Altoınova Mahallesindeki Alaattin Süberoğlu hastane binasının statüsünün değiştirilerek sağlık meslek lisesine dönüştürülmesi konuları öne çıktı.

Sorgun'da kullanılmayan lise binası, huzurevine dönüştürülecek!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Bahadınlılar Vakfı ve gurbetçi iş adamlarının katkılarıyla kurulması planlanan huzurevi için kullanılmayan meslek lisesi binasının tadilat ve onarımına başlandı.

Kırşehir İl Halk Kütüphanesi'nin binası yıkıldı!

Kırşehir'de 46 yıl önce hizmet vermeye başlayan İl Halk Kütüphanesi binasının yıkımı gerçekleştirildi. Kütüphanenin Medrese Mahallesindeki başka bir yere taşınmasının ardından, Lise Caddesi üzerindeki mevcut binanın yenilenmesine karar verildi.

sorgun lise binası huzurevi olacak Haberi

sorgun lise binası huzurevi olacak

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Bahadınlılar Vakfı ve gurbetçi iş adamlarının katkılarıyla kurulması planlanan huzurevi için kullanılmayan meslek lisesi binasının tadilat ve onarımına başlandı. Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye 'nin bir çok yöresinde olduğu gibi Bahadın'da da dışarıya göçün önemli bir sorun olduğunu, göç nedeniyle beldedeki nüfusun yaş ortalamasının arttığını söyledi.


Özcan, artan yaşlı nüfus için beldede huzurevi kurmak için çalışmalara 2 yıl önce başladıklarını belirterek, "Yurtdışında çalışan gurbetçilerimizin katkılarıyla Hollanda'da bir vakıf kurduk. Muhsin Aktürk isimli gurbetçi iş adamımızın da büyük maddi katkılarıyla huzurevinin kurmak için çalışmalara başladık. Beldemizdeki eski Meslek Lisesi binasını dönüştürerek huzurevi yapacağız. Çalışmalarımızın bu hızla devam etmesi durumunda gelecek yıl huzurevi tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Genç nüfusun büyük bir bölümünün...