19 / 05 / 2024

sosyal koruma harcamaları

sosyal koruma harcamaları

Sosyal koruma harcaması 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 15,7 artış göstererek 442 milyar 607 milyon liraya yükseldi.

Yüzbinlerce vatandaşın borcu silinecek! Resmen açıklandı! Ödeme gücü olmayanlar acil baksın!

Sosyal koruma alanlarını kuvvetlendiren hükümet, geliri düşük kesimlere ilişkin destekleri de artırıyor. Devlet parası olmayana bedava sağlık hizmeti sağlıyor. Geliri 4 bin 471 TL’den az olanların primini Hazine karşılıyor.

Aile Destek ödemelerinden sonra şimdi de Aile Koruma Kalkanı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destek ödemeleri tam gaz devam ediyor. Ancak bakanlık bunun yanından Aile Koruma Kalkanı adı altında yeni çalışmalar da yürütecek.

Hükümetten vatandaşa 57 milyarlık destek!

Pandemi sürecinde salgının etkilerini azaltmak ve salgınla mücadeleyi güçlendirmek için hayata geçirilen Sosyal Koruma Kalkanı ile vatandaşa yapılan destek 56 milyar 926 milyon 950 bin 408 liraya ulaştı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Yardımlar 45 milyar lirayı aştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılında hayata geçirilen Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında yapılan doğrudan destek ve yardımların 45 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Zehra Zümrüt Selçuk: Sosyal destekler 39 milyar TL'yi aştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından, vatandaşlara Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında sağlanan destek ve yardımlarda 39 milyar liranın aşıldığını aktardı.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamındaki destekler 31 milyar lirayı aştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlara sağlanan destek ve yardım miktarının 31 milyar lirayı aştığını bildirdi.

Sosyal koruma harcamaları 2018'de yüzde 15,7 arttı!

Sosyal koruma harcaması 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 15,7 artış göstererek 442 milyar 607 milyon liraya yükseldi.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

İstanbul'a 4 yeni sosyal güvenlik merkezi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağladığı Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezlerinin toplu açılış töreninde konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sağlık harcamalarını yüzde 20,3'den yüzde 17,3'e düşürdük"dedi...

Sosyal yardım konutların sığınmacılara tahsis edileceği iddiası TBMM'de!

Erzurum'da sosyal yardım kapsamında inşa edilecek konutların ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılara tahsis edileceği iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Alt ve orta gelir grubu ev sahibi olacak!

Bakan Müezzinoğlu, yeni Anayasa ile birlikte yoksulluğa karşı sosyal koruma ve istihdam politikalarının güçleneceğini söyledi. Yeni sistemle birlikte alt, orta gelir grubunun ev sahibi olmasına öncelik verilecek.

Yakuplu Sosyal Tesisleri, Serender kültürünü yaşatıyor!

Meyve, sebze, tarhana vb. kurutmaya yarayan genişçe ve üstü açık balkon anlamına gelen serender, Beylikdüzü Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde yaşatılıyor. Serenderlerden bir vatandaşın özel arazisinde olanı ise Trabzon'dan 15 yıl önce özel olarak getirtilmiş

Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve koruma kurulu!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Oktay Ekinci, televizyonlarda "Öyle Bir Geçer Zaman ki" gibi dönem dizileri ve koruma kurullarını kaleme aldı. Ekinci, dizilerin koruma kurullarına 'borçlu' olduğunu öne sürdü... İşte o yazı...

sosyal koruma harcamaları Haberi

sosyal koruma harcamaları

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) geçen yıla ilişkin sosyal koruma istatistiklerine göre, sosyal koruma harcaması 2017'ye kıyasla yüzde 15,7 artış gösterdi ve 442 milyar 607 milyon liraya ulaştı. Bu harcamanın yüzde 98,5'ini (435 milyar 910 milyon lira) sosyal koruma yardımları oluşturdu.

Bu koruma yardımlarında ise en büyük harcama 214 milyar 133 milyon lira ile emekli ve yaşlılara yapıldı. Bunu 121 milyar 444 milyon lirayla hastalık ve sağlık bakımı harcamaları takip etti. Sosyal koruma harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) içindeki payı geçen yıl yüzde 11,9 oldu. Sosyal koruma yardımlarının GSYH içindeki payı ise yüzde 11,7 olarak gerçekleşti.

Risk ve ihtiyaç grupları bazında bakıldığında, emekli ve yaşlılara yapılan harcamaların yüzde 5,7 ile en büyük paya sahip olduğu görüldü. Bunu, yüzde 3,3 ile hastalık-sağlık...