05 / 05 / 2024

soya fasulyesi

soya fasulyesi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Emtia piyasası yönünü aşağı çevirdi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, geçen hafta kurşun yüzde 1,4, bakır yüzde 2,1, nikel yüzde 5, buğday 10,1, soya fasulyesi yüzde 3,7, mısır yüzde 6,2 değer kaybetti.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Emtia piyasasında resesyon depremi! Altın, buğday, pirinç, petrol, doğalgaz fiyatlarında şok!

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta kahve yüzde 7,4, pamuk yüzde 3,1, kakao yüzde 2,2, buğday yüzde 1,8, soya fasulyesi yüzde 1,6 ve pirinç yüzde 1 değer kaybı yaşadı. İşte ayrıntılar...

Dünyayı besliyor! Türkiye'de üretilmesi hedeflenen miktar dudak uçuklattı

Dünyayı besleyen bitkiler arasında yer alan soya fasulyesinin Samsun'da üretilmesi için hedeflenen miktar duyanlarda şaşkınlık yarattı.

Çevre dostu scooter Vespa Sprint 50 27 Ekim 2022 fiyat listesi!

Kusursuz sportif soyağacı, muhteşem motor gerektirmeyen dinamik bir hareket kabiliyeti sunan Vespa Sprint 50 fiyatları ne kadar? İşte Vespa Sprint 50 27 Ekim 2022 fiyat listesi...

Emtia piyasasında bilinmezlik! Resesyon endişeleri ve jeopolitik riskler arasında kaldı

Geçtiğimiz hafta buğdayın fiyatı yüzde 4,7, kurşun yüzde 1,8, bakır ise yüzde 1,2 ve tüm bunların yanında mısır yüzde 0,1 artarken, nikel yüzde 8,9, soya fasulyesi yüzde 4,3, çinko ise yüzde 2,2, pirinç yüzde 1,2 ve alüminyum yüzde 0,8, şeklinde azalış gösterdi.

Bitkisel yağlarla ilgili flaş gelişme! Vergi sıfırlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere ay çiçek, mısır, soya ve palm yağında gümrük vergisi 31 Aralık’a kadar sıfıra indirildi.

Zeytinyağı diye satılan markadan soya yağı ve ayçiçek yağı çıktı! İçinde bir gram zeytinyağı yok

Marketlerde soğuk sıkım zeytinyağı diye satılan Bereketli Topraklardan Altınöz Zeytinyağı marka ürünün içinden zeytinyağı hariç her şey çıktı. Üründe yapılan incelemede yağda bir gram dahi zeytinyağı olmadığı anlaşıldı. İşte detaylar..

Resmî Gazete’de yayımlandı! Devletten yağlı tohumlu bitkiler için yüzde 75 hibe desteği 

Hiçbir şey ekilmeyen ve boş bırakılan araziler için hibe desteği kararı alındı. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; baklagil, hububat, kanola, ayçiçeği, aspir ve soya gibi yağlı tohumlu üretim yapanlara destek verilecek.

Sıvı yağda indirim yolda!

Son zamanlarda yapılan zamlarla gündemden düşmeyen ayçiçek yağının ikamesi olabilecek olan mısır yağı, palm yağı, kanola yağı, aspir yağı, soya da gümrük vergisi sıfırlandı. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren karar 30 Haziran 2022 tarihine kadar geçerli olacak.

Emtia yatırımcısı eylülde soya fasulyesiyle kazandı! Gümüşle kaybetti!

Emtia piyasasında yatırımcılara eylülde en fazla soya fasulyesi kazandırırken, en çok kaybettiren ise gümüş oldu.

Türkiye’nin yenilenen deprem haritası elektronik ortamda!

Soyağacı ve mirasın ardından Türkiye’nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama konuldu.Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyen vatandaşlar, “https://tdth.afad.gov.tr” adresinden sorgulama yapabilecekler.

Ordu Soya Kavşağı tamamlandı!

Yol ve kavşak yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi yeni sanayi kavşağındaki sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı.

soya fasulyesi Haberi

soya fasulyesi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci geçtiğimiz günlerde Venezuela’ya resmi ziyarette bulundu. Tarım alanında yapılacak yatırım ve işbirliği fırsatları ele alındığı ziyarette görüntülerde soya ve mısır tarlaları dikkat çekiyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine geçtiğimiz Haziran ayı başında Türkiye’ye geldi. Bu ziyaretinde birçok anlaşma imzalandığı ve bunlardan birisinin de tarım, su ürünleri ve ormancılıkla ilgili olduğu açıklanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin Pazar ve Pazartesi günü bu ülkeye yaptığı resmi ziyarette tarım alanında yapılacak yatırım ve işbirliği fırsatları ele alındı. Yapılan açıklamalara göre; Türkiye Venezuela’da buğday üretemeyecek ama özellikle soya başta olmak üzere yem hammaddeleri üretimi konusunda yatırım yapılması gündeme geldi. Tarım Bakanı Kirişci yaptığı açıklamada yakın zamanda çok güzel müjdeler...