11 / 05 / 2024

Sözleme

Sözleme

Kişi bir ev satın aldığında birçok konu ile birden uğraşmak ve bazı problemleri çözmek zorunda kalabilir. Ancak eğer alınan evde bir kiracı oturuyorsa ve ev sahibi evine hemen taşınmak istiyorsa asıl büyük sorun burada bulunur. Peki, satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur? İşte yanıtı…

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

İLKE Vakfı tarafından Hukuk İzleme Raporu’nu yayımlandı. Raporda ekonomik belirsizliklerin yargı süreçlerindeki tezahürü ele alınırken, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının mahkemelerinin yükünü artırdığı belirtildi.

ŞOK’ta ne alırsan al indirimli! Kızartma tenceresi 300 TL’ye, gözleme tavası 300 TL’ye, çaydanlık takımı 400 TL’ye düştü

ŞOK’un 13 Mayıs-16 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken, kızartma tenceresi 300 TL’ye, gözleme tavası 300 TL’ye, çaydanlık takımı 400 TL’ye düştü. İşte ŞOK 15 Mayıs fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Komitesinin yapısı ve işleyişini yeniden değiştirdi

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle bütün kamuoyunun yakından etkilendiği tarımsal ürün ve gıda fiyatlarını izleyip değerlendiren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı güncellendi.

Çiğli'de sürdürülebilir kentsel gelişim protokolü imzalandı!

Çiğli'de sürdürülebilir Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesi için kentsel gelişim protokolü imzalandı. 

Konut fiyatları en çok Sırbistan'da arttı!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu açıklandı. Rapora göre, 2017'nin ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 19.5'luk artışla Sırbistan oldu.

Kütahya Sağlık Yerleşkesi Yapım İşleri ihalesi 25 Mayıs'ta!

Kütahya Sağlık Yerleşkesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerinin Temin Edilmesi İşine İlişkin İzleme ve Değerlendirme Danışmanlık Hizmet Alımı işi ihalesi 25 Mayıs'ta düzenlenecek..

Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın sayısı 330'a çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.

TOKİ Konya Hadim sözleşme dönemi!

Toplamda 171 adet dairenin kurasının yapıldığı projede sözleme işlemleri de başlayacak. İşte TOKİ Konya Hadim sözleşme dönemi...

Emlakçı kapora sözleşmesi 2016!

Emlakçının gösterdiği bir gayrimenkulü satın almak istediğinizi düşünelim. Emlakçı satın alınacak gayrimenkul için öncelikle kapora isteyebiliyor. Bu süreçte sözleme de imzalanıyor. İşte emlakçı kapora sözleşmesi 2016..

İsrail, Doğu Kudüs'te 77 yerleşim birimi inşa edecek!

Tel Aviv Merkezli "Peace Now" Yahudi Yerleşim Yerleri İnşaasını İzleme Komisyonu Başkanı Hagit Ofran,yaptığı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yerleşim yeri inşa kararı aldığını ifade etti.

Müteahhite dava açma süresi!

Müteahhit ile yapılan sözleme gereğince tarafların karşılıklı olarak bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Müteahhitin sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünelim. Peki, müteahhite dava açma süresi ne kadardır?

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi güvenli sürüş pisti ihalesi 19 Eylül'de!

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi güvenli sürüş pisti yapım işi, Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 19 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkacak.

İdris Güllüce, 81 İl’de Hava Kalitesinin İzlenmesi hakkında basın toplantısı düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bugün “Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığında “81 İl’de Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Kamuoyunun Bilgilendirilmesi Süreci” hakkında basın toplantısı düzenleyecek...

Sözleme Haberi

Sözleme

Kişi evi satın alırken, aldığı evde oturan kiracının eski ev sahibi ile yaptığı kira sözleşmesini de kabul etmiş olur. Ancak evin yeni sahibi aldığı evde oturmak istediğinde her iki tarafın da kendine göre bazı hakları ve başvuracağı yollar bulunmaktadır…

SATIN ALINAN EVDE KİRACI VARSA BU DURUMDA NE OLUR?

Kira sözleşmesi devam ederken, ev satın alındığında kiracıyı evden çıkarmak için uyulması gereken birtakım prosedürler bulunmaktadır. Bir anlaşmazlık durumunun ortaya çıkmaması için yeni ev sahibinin yasalara göre hareket etmesi önem taşımaktadır. Ev sahibi ile kiracının yaşayacağı herhangi bir anlaşmazlık durumunda iki taraf için de yasal yollar bulunmaktadır. Tarafların yaşadığı problemler nedeniyle Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuru yapılabilmektedir.

EV SAHİBİNİN KİRACIYI ÇIKARMA KOŞULLARI

Kiracıyı tahliye etmek isteyen yeni ev sahibinin birtakım prosedürlere uyması gerekmektedir. Yasaya göre...