29 / 04 / 2024

sözlü vasiyetname özellikleri

sözlü vasiyetname özellikleri

Kanunen mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabiliyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

O üniversiteye tam 252 memur alınacak! Hem de yazılı ve sözlü sınav olmadan!

Üniversitede memur olmak isteyenlerin merak ettiği ve araştırdığı ilanlara bir yenisi daha eklendi. O üniversiteye tam 252 memur alınacak. Hem de yazılı ve sözlü sınav olmadan...

Yüksek Seçim Kurulu sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alıyor! YSK personel alımı başvuruları bugün başladı! 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alımı başvuruları resmen başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! 150 memur alımı sözlü sınav sonuçları açıklandı! İstenilen belgeler belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 150 memur alımı sözlü sınav sonuçları açıklandığını duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

Adalet Bakanlığı sözlü sınavla çok sayıda sözleşmeli personel alacak!

Adalet Bakanlığı sözlü sınavla çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu. İşte haberin detayları…

Yazılı ve sözlü sınav yok! Herkes bu ilana başvuruyor! İzmir’de çok sayıda sözleşmeli personel alınıyor!

Yazılı ve sözlü sınav yok! İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi 4/B kapsamında Sözleşmeli olarak 147 Personel alım ilanını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

Fakir Robert II RS 710 Robot Süpürge kaç TL,özellikleri neler? 28 Şubat 2023 fiyat listesi

Fakir Robert II RS 710 Robot Süpürge,120 dk aralıksız çalışması,akıllı navigasyon sistemi ve otomatik şarj özelliği ile üstün performans hizmeti sunuyor.Peki robot süpürgenin özellikleri neler?

Philips Toz Torbasız Süpürge indirimde mi? Özellikleri neler? 25 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Yüksek emiş gücü ve 5 yıllık motor garantisiyle çok tercih edilen Philips Powerpro Max Toz Torbasız Süpürge, derinlemesine temizlik isteyenlerin beğeneceği özelliklere sahip. Peki Philips Powepro Max Süpürge özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

Yazılı ve sözlü sınav yok! Bakanlık 121 sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı! Son başvuru 30 Ocak 2023!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı’nı duyurdu. Bakanlık yazılı ve sözlü sınavsız olmaksızın 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte detaylar…

İşe girmek bu kadar basit! BOTAŞ sözlü sınavla 261 personel alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), çeşitli branş ve unvanlarda sözlü sınavla 261 personel alımı yapacağını duyurdu.

Kira sözleşmesinde bunlara dikkat!

Mülk sahibi-kiracı ilişkisinde birçok sorun çıkabiliyor. Kiranın geç yatırılması, kiraya yapılan zam ve erken tahliye gibi anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki kira sözleşmeleri sözlü yapılabilir mi? Kiralar nasıl ödenmeli? İşte detaylar... 

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'ten Ayasofya açıklaması!

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye’de Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin önünü açan kararlar için, “Dünya mirasına yapılmış tarihi bir saygısızlıktır” dedi.

ABD’de ev almayı planlayanlar dikkat! ABD emlak sözlüğü!

Amerika’da emlak jargonu, Türkiye’dekinden çok farklı.  Realogics Sotheby’s şirketinin Seattle’daki emlak broker’ı Murat Dabağoğlu, Türk yatırımcılar için yazdı… 

sözlü vasiyetname özellikleri Haberi

sözlü vasiyetname özellikleri

Sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Vasiyetname, resmi ve yazılı bir şekilde yapılavildiği gibi, sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir? Sözlü vasiyetname nasıl yapılır?


Kanunen mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabiliyor.


Bunun için mirasbırakan, son arzularını iki tanığa anlatır ve onlara bu beyanına uygun bir vasiyetname yazmaları veya yazdırmaları görevini yükler.


Resmî vasiyetname düzenlenmesinde okur yazar olma koşulu dışında, tanıklara ilişkin yasaklar, sözlü vasiyetteki tanıklar için de geçerlidir.


Belgeleme

Mirasbırakan tarafından görevlendirilen tanıklardan biri, kendilerine beyan edilen son arzuları, yer, yıl, ay ve günü de belirterek hemen yazar, bu belgeyi imzalar ve diğer tanığa imzalatır. 


Yazılan belgeyi ikisi birlikte vakit geçirmeksizin bir sulh veya asliye mahkemesine verirler ve mirasbırakanı...