15 / 05 / 2024

SPK binası finans merkezine taşınıyor

SPK binası finans merkezine taşınıyor

İstanbul'a taşınacak SPK'nın yeni binasını; İTO Başkanı Çağlar, Akdeniz Metal İhracatçı Birliği Başkanı Ulubaş ve Simfer'in sahibi Ustaoğlu ortaklığı inşa edecek. Yapılacak 20 katlı 2 blokun biri ortakların olacak.

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken, yatırımcıyı ilgilendiren kararlar da peş peşe geliyor. Buna son örnek ise hem SPK hem de Borsa İstanbul’dan geldi.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar?

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri belli oldu. Peki İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar? İşte İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değerleme raporu...

İFM'deki Merkez Bankası binasının maliyeti belli oldu!

İstanbul Finans Merkezi projesinin tam ortasında bulunan 15 bin 960 metrekare büyüklükteki arazide konumlanacak Merkez Bankası binasının maliyeti 2 milyar 285 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

TF Varlık Kiralama 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 750 milyon Türk Lirası tutarındaki 75 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu.

İstanbul’un boyu uzayacak: Merkez Bankası Avrupa’nın en yüksek binası olacak!

Finans Merkezi’ne Avrupa’nın en yüksek binası inşa ediliyor. İhalesi Limak’a verilen işin maliyeti ise açıklanmadı. 

Halk GYO Ataşehir Finans Kule 2020 yılsonu değerleme raporu!

Halk GYO, portföyünde yer alan İstanbul merkezli "Ataşehir Finans Kule" binasına ait 2020 yılsonu değerleme raporunu yayınladı. 

TF Varlık Kiralama 800 milyon TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama'nın Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 222 gün vadeli 800 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru yapıldı.

TF Varlık Kiralama 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 500 milyon TL tutarındaki 77 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu. 

TF Varlık Kiralama'nın 5 milyar TL kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

TF Varlık Kiralama'nın Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurt içinde, tertipler halinde, çeşitli vadelerde halka arz veya halka arz edilmeksizin yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay...

TF Varlık Kiralama 7 milyon 500 bin TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama A.Ş.'nin Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı 7 milyon 500 bin TL ihraç tavanlı kira sertifikası ihraçlarına ilişkin SPK'ya başvuru yapıldı...

QNB Finans Finansal Kiralama'nın kira sertifikaları ihracına SPK'dan onay!

QNB Finans Finansal Kiralama, nitelikli yatırımcılara satılmak veya satış şekillerinin birlikte kullanılması yöntemiyle, 1 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması amacıyla SPK'ya yapılan ba

QNB Finans Finansal Kiralama'nın 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

QNB Finans Finansal Kiralama'nın  1 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması amacıyla SPK'ya yapılan başvurusu onaylandı.

SPK binası finans merkezine taşınıyor Haberi

SPK binası finans merkezine taşınıyor

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi’ne taşınma süreci resmen başladı.SPK'nın Ataşehir'de yeni binası İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Akdeniz Metal İhracatçı Birliği Başkam Adnan Ersoy Ulubaş ve Kayserili Simfer Grubu’nun patronu Mustafa Ustaoğlu’nun ortaklığıyla Kuruluş İnşaat-Sersim Konsorsiyumu inşa edecek.


Aynı zamanda projenin koordinatörlüğünü üstlenen Ulubaş, “Eylül sonunda yapılan ihalenin son imzaları 30 Ocak’ta tamamlandı. 200 bin metrekarelik alanda inşaat yapacağız. 20’şer kath iki blok olacak. Biri SPK’nın merkezi, diğeri TOKİ’yle gelir paylaşamı yapacağımız ofis binası olacak” diye konuştu. TOKİ’ye ofis binasından yüzde 23.5 gelir vereceklerini söyleyen Ulubaş, “Otoparklar hariç kullanılabilir alan bakımından SPK’nm merkezi 70 bin metrekare olacak. Bizim değerlendireceğimiz ofis binası ise 98 bin metrekare büyüklüğünde olacak” dedi. Projenin çiziminin devam ettiğini söyleyen Ulubaş, ruhsat aldıktan sonra inşaata...