29 / 04 / 2024

SPK'nın yeni binası İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilecek!

SPK'nın yeni binası İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilecek!

İstanbul'a taşınacak SPK'nın yeni binasını; İTO Başkanı Çağlar, Akdeniz Metal İhracatçı Birliği Başkanı Ulubaş ve Simfer'in sahibi Ustaoğlu ortaklığı inşa edecek. Yapılacak 20 katlı 2 blokun biri ortakların olacak.



Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi’ne taşınma süreci resmen başladı.SPK'nın Ataşehir'de yeni binası İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Akdeniz Metal İhracatçı Birliği Başkam Adnan Ersoy Ulubaş ve Kayserili Simfer Grubu’nun patronu Mustafa Ustaoğlu’nun ortaklığıyla Kuruluş İnşaat-Sersim Konsorsiyumu inşa edecek.


Aynı zamanda projenin koordinatörlüğünü üstlenen Ulubaş, “Eylül sonunda yapılan ihalenin son imzaları 30 Ocak’ta tamamlandı. 200 bin metrekarelik alanda inşaat yapacağız. 20’şer kath iki blok olacak. Biri SPK’nın merkezi, diğeri TOKİ’yle gelir paylaşamı yapacağımız ofis binası olacak” diye konuştu. TOKİ’ye ofis binasından yüzde 23.5 gelir vereceklerini söyleyen Ulubaş, “Otoparklar hariç kullanılabilir alan bakımından SPK’nm merkezi 70 bin metrekare olacak. Bizim değerlendireceğimiz ofis binası ise 98 bin metrekare büyüklüğünde olacak” dedi. Projenin çiziminin devam ettiğini söyleyen Ulubaş, ruhsat aldıktan sonra inşaata 3 ay içinde başlayacaklarını belirtti.


‘CAZİP BİR ALAN OLACAK’


Ulubaş, inşaata başladıktan sonra SPK’ya İstanbul’daki yeni merkezini 3 yıl içinde teslim etmeyi öngördüklerini söyledi. SPK binasının ince işlerini de yapacaklarını anlatan Ulubaş,

“Sandalye masa hariç, yanmaz halısına kadar İstanbul merkezlerini teslim edeceğiz” diye konuştu. İhaleye girmeden önce 1 yıl projeye çalıştıklarını ve Londra Finans Merkezi Canary Wharf ı özellikle model aldıklarını kaydeden Ulubaş, “Türkiye 17. büyük ekonomi olup fînansta dünyada 70. sırada kalmaya devam edemez. Finansta da üst sıralara yükselecek. Bu yüzden İstanbul Finans Merkezi cazip bir alan olacak” dedi.


Bir konut projesinden daha önemli referans

Ofis binasında kiralama yerine satış yapacaklarını belirten Ulubaş, "İhale öncesi yaptığımız araştırmalarda Avrupa'da krize rağmen stokta para olduğunu gördük. Bu paranın nitelikli proje olursa Türkiye'ye yönelebileceğini anladık. Ana odağımızda Avrupa’ya satış var. Avrupa'da bazı girişimlerimiz şimdiden oldu" dedi. Şimdi Avrupa Merkez Banası'nın aylık 60 milyar Euro'luk tahvil alım programıyla daha da ümitlendiklerini belirten Ulubaş, "Kendilerine büyük ofis alanı arayan finans dışı şirketlerden de talep geliyor. İhaleyle sözleşme imzası arasında geçen sürede bile 15 bin ile 20 bin metrekarelik yer talebi geldi" diye konuştu. Ulubaş, İngiltere'den de gayrimenkul şirketlerinden teklifler geldiğini ifade etti. Kendi işlerinde inşaat sektörünün ağırlığını artırmak istediğini dile getiren Ulubaş, "SPK binası, bir konut projesine göre çok daha büyük bir referans olma özelliği taşıyor. Bu yüzden kâr marjının düşüklüğüne rağmen projede olmayı çok istiyorduk" ifadesini kullandı.



Habertürk 


Geri Dön