03 / 05 / 2024

spk faizleri

spk faizleri

Ekonomik göstergelerde hedeflere yönelik değişiklik yapmayı düşünmediklerini belirten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Yapısal reformların devamı, öncelikli dönüşüm programlarının hayata geçirilmesi ve ihracata yönelik teşviklerin uygulamaya konulmasıyla büyüme performansımız daha da artacak" dedi.

Ata GYO'nun borçlanma aracı ihracına SPK'dan onay!

Ata GYO 50 milyon TL ihraç tavanı kapsamında ihraç edeceği borçlanma araçlarının yurtiçinde nitelikli yatırımcılara tertipler halinde satışına ilişkin İhraç Belgesi için SPK'dan onay aldı.

2016'nın ilk yarısında konut kredisi faizleri yükselecek!

Genel seçimden sonra yükselişe geçen konut kredisi faizleri yüzde 1,20'lere kadar geldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerdeki yükselişin 2016'nın ilk yarısında da süreceğini, daha sonra düşüş olabileceğini söylüyor.

SPK'nın Sinpaş GYO incelemesi derinleştirildi!

SPK'nın Sinpaş GYO incelemesi derinleştirildi. Şirketin Sinpaş Yapı üzerinden gerçekleştirdiği inşaat işlerinin 'örtülü kazanç' maddesine girip girmediğine bakılıyor. İhlal tespit edilirse 5 yıl hapis cezası var.

Nurol GYO SPK'dan ek süre istedi!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda SPK tarafından yazılan yazıyla GYO tebliğinin 31.Maddesi konusunda ek süre verilmesi gereğinin bilgilerini yayınladı.

Özderici GYO kayıtlı sermaye tavanı süresi için SPK'ya başvuracak!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulun Kayıt Sermaye Tavanı geçerlilik süresinin uzatılması hususunda SPK'ya başvuru yapılmasına karar verdi.

Konut kredisi faizleri 120 aylık vadede yüzde 1.13’e çıktı!

Son dönemdeki gelişmelerin de etkisiyle piyasalardaki gerginlik bir türlü dinmiyor. Mevduat faizlerinden önce artış gösteren banka kredisi faizlerinde konut kredisi faizleri 120 aylık vadede yüzde 1.13’e çıktı.

SPK'nın inceleme başlattığı Sinpaş GYO savunmaya geçti!

SPK'nın inceleme başlattığı Sinpaş GYO, savunmaya geçerek, "Bizi özkaynak, aktif ve hisse performansımızla kıyaslayın" dedi. Ama şirket, rakiplerinin rakamlarına bakmayı unuttu. Veriler, üç alanda da performansının sektörden daha kötü olduğunu gösteriyor

Sinpaş GYO yatırımcıları SPK'ya başvurdu!

2007'de halka açılan ve hayal kırıklığı yaratan Sinpaş GYO, yatırımcıları isyan ettirdi. Hisseleri dibe vuran şirketin bilançosunda usulsüzlük olduğunu iddia eden yatırımcılar SPK'ya başvurdu.

Konut kredisi faizleri artınca alıcılar kampanyalara yöneldi!

Yılın başında 0.85 bandında ve 2014 yılına göre de düşük oranlarda seyreden konut kredisi faizleri yüzde 1’in üzerine çıkınca, konut alıcıları şirket kampanyalarına odaklandı.

Dumankaya Ağustos'ta faizleri sabitledi!

Dumankaya İnşaat, Ağustos ayında müşterilerine yeni bir kampanya başlatarak, Dumankaya.com sitesi üzerinden Ritim İstanbul, hi-fit ve Flex Office projelerinde faizleri sabitledi. İşte kampanyanın ayrıntıları...

Metal Gayrimenkul sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu!

Metal Gayrimenkul tahsisli sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu. Mevcut sermayesi 10 milyar TL olan Metal Gayrimenkul sermayesini 20 milyar TL'ye çıkaracak.

KT Kira Sertifikaları SPK tertip ihraç belgesi onayı müracaatını açıkladı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda SPK tertip ihraç belgesi onayı müracaatını açıklandı.

Konut kredisi faizleri Haziran'da yüzde 0.96'ya çıktı!

Türkiye ekonomisindeki kırılganlıklar nedeniyle 2015 yılının ilk 3 ayında 0.9 seviyesinde olan konut kredileri faizleri Haziran ayında yüzde 0.96'ya çıktı. Faizlerdeki yükseliş trendi sürüyor.

spk faizleri Haberi

spk faizleri

A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kalkınma Bakanlığında 97 kişinin açığa alındığını anımsatan Elvan, yaklaşık 300 personele ilişkin de çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ekonomi açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, ilk 6 aylık göstergelerin oldukça olumlu olduğunu belirten Elvan, "Yüzde 4.5'lik büyüme hedefimizi muhafaza ediyoruz, cari açıktaki yüzde 3.9'luk oranımızı muhafaza ediyoruz, bütçe açığımızdaki oranımızı muhafaza ediyoruz" diye konuştu.


S&P ÖN YARGILI DAVRANDI

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) ülkede bir ayrışma ortamının oluştuğu gerekçesiyle Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğüne değinen Elvan, darbe girişimi sonrasında tüm siyasi partilerin birliktelik içinde demokrasi için meydanları doldurduğunu, dolayısıyla S&P'nin tamamen ön yargılı bir tutum içinde bulunduğunu söyledi. Elvan, Türkiye ekonomisinin bundan sonraki süreçte çok daha iyi...