18 / 05 / 2024

SPK onaylı konut fonu

SPK onaylı konut fonu

GT Capital Investment Advisory Group konut, villa, rezidans, AVM ve iş merkezleri için SPK onaylı konut fonu veriyor...

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu! Sur Tatil Evleri GYO yatırımcıları şokta!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. Borsa İstanbul’da 14 Aralık’ta gong, Sur Tatil Evleri GYO için çaldı. Ancak uzun zamandır görülmeyen bir açılış yaparak halka arz yatırımcısını korkuttu. Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu...

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. 7 - 8 Aralık tarihlerinde talep toplayacak olan şirketin risk faktörleri tek tek açıklandı. İşte Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk! 

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Gayrimenkul değerleme tarifesine yüzde 50'ye yakın zam geldi! SPK duyurdu: Konut, ofis, fabrika, arsa.. Tek tek değişti!

SPK 2023 yılı gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi tutarlarında güncellemeye gitti ve yaklaşık yüzde 50 oranında zam uyguladı. İşte o rakamlar...

Emlak Konut GYO 2020 yılı gelir tablosu!

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 4. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut GYO tarafından 2020 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün esas sözleşme tadiline SPK'dan onay!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün  "Şirketin Sermayesi" başlıklı 6. maddesinin güncellenmesi ve yeni şekli SPK'ya yapılan başvurusu SPK'nın E-29833736-105.01.01.01-11031 sayılı yazısı ile onaylandı ve SPK onaylı esas sözleşme tadil metni yayınlandı. 

Şeker Finansal Kiralama'nın başvuru formu ve ihraç belgesi yayınlandı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 240 milyon TL ihraç tavanı içinde, borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'ya yaptığı başvuru onaylandı. SPK onaylı İhraç Belgesi ve Borçlanma Aracı İhracı Başvuru Formu yayınlandı. 

SPK'dan yatırımcılara uyarı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "SPK'dan yatırımcılara uyarı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 2 maddelik analizi...

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 2020 1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi Ekinde verilen ve SPK Mevzuatına göre düzenlenmemiş Gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut 2019 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK Mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosunu yayınladı...

İhlas Gayrimenkul SPK onaylı ihraç belgesini yayınladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ihraç belgesine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun görüş verilmesi hakkında açıklama yaptı.

SPK onaylı konut fonu Haberi

SPK onaylı konut fonu

GT Capital Investment Advisory Group konut, villa, rezidans, AVM ve iş merkezleri için metrekare bazında SPK tarafından onaylı  “Gayrimenkul Sertifikaları” yapılandırarak  finansa dönüştürüyor. Bu sertifikalar , projeler başlarken yurt içi ve Körfez yatırımcılarına ihraç edilecek ve proje tamamlanana kadar borsalarda işlem görecek.


GT Capital Investment Advisory Group tarafından gerçekleştirilen uygulamaya göre proje tamamlandıktan sonra sertifika sahipleri isterlerse sertifikalarını aldıkları konutu alabilecek.


Eğer yatırımcının elinde daireyi alacak yeterli sertifika yoksa daireyi almak için sertifika peşinat olarak sayılacak. Yatırımcı konut almak istemiyorsa, borsada işlem gören sertifikalarını satıp paralarını alabilecekler. 


Detaylı bilgi için GT Capital Investment Advisory Group'un hazırladığı sunuma