17 / 05 / 2024

Statik projeyi kim hazırlar

Statik projeyi kim hazırlar

İnşaat mühendisleri tarafından hazırlanan statik proje nedir, ne işe yarar? Statik proje nasıl hazırlanır, merak ediyorsanız yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 2. Kısım ve 3. Kısım için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 2. Kısım ve 3. Etap 3. Kısım için imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 2. Kısım ve 3. Kısım detayları neler? Projeyi kim inşa edecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım detayları neler? Projeyi kim inşa edecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Başakşehir Yeni Merkez ne zaman bitecek?

Konut, meydan dükkanları, meydan alanı, kamu binaları, metro, botanik park projelerinin bir arada toplanacağı Başakşehir Yeni Merkez projesi ne zaman bitecek? Hangi projeyi kim yapacak?

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Havvanur Yurtsever kim?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetim kurulunda, "Kesinleşmiş Bağımsız Üye Adaylığı" kabul edilen Havvanur Yurtsever kim? İBB Meclis üyesi olan Havvanur Yurtsever'in özgeçmişi...

Kim Kardashian Kaplumbağa Adası'nı satın alacak!

Kim Kardashian Avustralya'da ada alma hazırlığında.5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Sit alanını kim ilan eder?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, sit alanlarını kim ilan eder? İşte, sit alanlarının tespiti!

BİM'in sahibi kim?

1995 yılında hayatımıza giren Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşu. Peki BİM'in sahibi kim?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

Kim Kardashian kızına ada satın alıyor!

Kim Kardashian şimdi de Avustralya'da ada alma hazırlığında. 5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Çevre düzeni planını kim onaylar?

Çevre düzeni planları, genel arazi kullanım kararlarını belirleyen, yerleşme ve sektörler arasında ilişkiler ile koruma-kullanma dengesini sağlıyor. Peki, çevre düzeni planını kim onaylar? Çevre düzeni planı nasıl onaylanır?

Çevre düzeni planını kim yapar?

Çevre düzeni planı; coğrafi, sosyal, ekonomik, idari, mekânsal ve fonksiyonel nitelikleri açısından benzerlik gösteren bölge, havza veya en az bir il düzeyinde yapılıyor. Peki, çevre düzeni planını kim yapar?

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Statik projeyi kim hazırlar Haberi

Statik projeyi kim hazırlar

Statik proje nedir?

Statik proje, yapı üzerinde bulunan tüm yapı elemanların hesaplanması ile bu hesaplamalara göre hazırlanan projeye statik proje deniyor. Söz konusu proje inşaat mühendisleri tarafından hazırlanıyor. Statik proje nedir, sorusunu yanıtladıktan sonra, statik proje nasıl yapılır sorusunun yanıtına değinelim.


Statik proje nasıl hazırlanır?

Statik proje, mimari projeye uygun olarak, ölçekleri yapı büyüklüğüne göre hazırlanıyor. Statik proje hazırlanırken mimari projenin tümünün ele alınması gerekiyor. Örneğin, kat planları, kesitler, tüm görünüşler, sistem gibi detayların da statik projede belirtilmesi gerekiyor.


Söz konusu projenin hazırlanma aşamasında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Asansörler ve kalınlıkları, havalandırma boşlukları, ısı yalıtımı için kullanılan elemanlar, asansör kule yükseklikleri gibi detayların da doğru bir şekilde belirtilmesi gerekiyor.


Statik proje hazırlama aşamaları..

- Çok büyük yapılar dışında statik proje için 1/50 ölçeli...