19 / 05 / 2024

statlardan kulüplere gelir geliyor mu

statlardan kulüplere gelir geliyor mu

Stadyumlar, kulüplerin en önemli gelir kapısı olarak kabul ediliyor. Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın stat gelirleri toplam gelirlerinin yüzde 20'sini bulabiliyor. Gelirlerini arttırmak isteyen kulüpler haliyle bir bir statlarını yeniliyor.

Futbol kulüplerine vergi müjdesi! Kullanılacak yer şartı var...

Sporcu ücretlerinden alınan gelir vergisinin özel hesaba iadesine dair esaslar belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; futbolculara yapılan ödemelerden kesilen vergiler kulüplere iade edilecek. İşte detaylar...

Futbol kulüpleri kripto paralar için 350 milyon dolardan fazla harcadı!

Futbol kulüpleri, tartışmalı kripto "taraftar tokenları"nın satışını yaparak yüz milyonlarca dolar gelir kazandı. Kriptolar için yapılan harcamanın 350 milyon dolardan fazla olduğu belirlendi.

Futbol kulüplerinin kripto paraları değerlenecek mi?

Futbol kulüpleri de kripto para piyasasına çoktan dahil oldu. Süper Lig’den ya da alt ligden kulüpler rekabette geri düşmemek amacıyla kapısını çalan bu gelir değişikliğine “hayır” demedi. Peki sonuç ne oldu?

Mesut Mestan: Şu an elimizde bir kuruş gelir getirecek gayrimenkul yok!

Bursaspor'un kulüp başkanı Mesut Mestan, Bursaspor olağan divan kurulu toplantısında konuştu. Mestan, "Bursaspor'un geçmiş yıllarda gelir getirecek birçok gayrimenkulü vardı. Şu an elimizde bir kuruş gelir getirecek gayrimenkul yok" dedi...

Beşiktaş, AVM'den yıllık 15-16 milyon lira gelir elde edecek!

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ürkmezgil yaptığı açıklamada, Beşiktaş Fulya Alışveriş Merkezi'nin, kulüp için önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi. 

Aracılar Kulübü emlakçılardan para almadan para kazandıracak! 

Tapu.com tarafından geliştirilen ‘Aracılar Kulübü’ sayesinde emlakçılar, uygun fiyatlı kurumsal portföylerin satışına aracılık ederek gelir elde edebilecek. Türkiye’de ilk defa emlakçılardan para almadan onlara para kazandırmayı hedefleyen platformda paylaşılmaya hazır 8 milyon TL gelir imkanı var.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yıkımı sürüyor!

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda tribünlerin yanı sıra çatı demirleri, amatör kulüplere tahsis edilen yerler yıkıldı...

Riva ve Florya projelerinden önemli gelir sağladık!

Galatasaray Kulübünde 26 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulda başkanlığa aday olan Dursun Özbek, özellikle Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Riva ve Florya projelerinin değerlendirilmesi konusunda yaptıkları anlaşmadan önemli gelir sağladıklarını söyledi.

Folkart'tan Göztepe'ye 2 milyon TL'lik destek!

Daha önce Altay, Karşıyaka, Göztepe, Altınordu gibi kulüplere farklı dönemlerde forma reklamı veren Folkart Göztepe'ye yeni sezonda 2 milyon TL destek verecek.

Ankara 19 Mayıs Stadı yıkılacak!

Ankara 19 Mayıs Stadı yıkılıp yeniden yapılacak. 19 Mayıs Stadı'nın yıkım süreci için kulüplere tahsis edilen odaların boşaltıldı.

Trabzonspor'a 300 milyon liralık gelir kapısı!

Bordo-mavili kulüp, şu anda mevcut tesislerinin yer aldığı alanı 300 milyon lira karşılığında Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devrederek önemli bir gelir sağlamayı hedefliyor.

Bursa İznik'e üç yeni saha!

Bursa’nın sporda da marka bir kent olması amacıyla yeni stadyumun yanı sıra, amatör kulüplere sahalar, spor salonları, branşlara özel tesisler ve yüzme havuzlarıyla tüm semtlere yürüme mesafede tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de sporun çıtasını yükseltiyor.

Bursa Keles'e talih kuşu konuyor!

Yeni stadyum başta olmak üzere amatör kulüplere sahalar, eğitim kurumlarına spor salonları, branşlara özel tesisler ve mahallelere yüzme havuzları kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursaspor’un marka değerini yükseltecek bir çalışmanın daha startını veriyor.

statlardan kulüplere gelir geliyor mu Haberi

statlardan kulüplere gelir geliyor mu

KPMG Football Benchmark ekibi, Türkiye ile Avrupa'daki Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A ve Ligue 1'deki stadyumları yaş, sahiplik durumu, isim hakları ve kapasite açısından kıyasladı. Hazırlanan raporda, kulüplerin elde ettiği gelirler içinde özel mülkiyetli stadyumların payının, kamuya ait altyapılardan çok daha büyük olduğu ve Avrupa kulüplerinin çoğunun kendilerine ait bir stadyuma sahip olma eğiliminde olduğu belirtildi. Raporda, “İngiltere ve Almanya'daki orantısız bir şekilde daha büyük ve özel mülkiyetli stadyumlar nedeniyle, Premier League ve Bundesliga son 10 yılda diğer 3 lige göre hem ticari hem de sportif açıdan kayda değer seviyede büyüdü.” denildi.


En yeniler Almanya'da


Yaş açısından değerlendirildiğinde, kamu mülkiyetli stadyumlar yaşlanma eğilimindeyken, özel mülkiyetli stadyumların çoğu son 20 yıllık dönemde, taraftarların artan beklentilerini karşılayabilecek düzeyde konukseverlik ve hizmetlere...