07 / 05 / 2024

stokçuları şikayet

stokçuları şikayet

Stokçulukla mücadele etmek ve önünü kesmek için hazırlanan yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Teklifte, stokçulara 100 bin TL ile 2 milyon TL arası ceza öngörülüyor.

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Soğan ve patates fiyatları 2 haftaya düşecek! A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Patates ve soğan fiyatlarındaki artışın altından stokçular çıktı. Don sebebiyle mahsulün gecikmesini fırsat bilen tüccarlar, depodaki ürünü piyasaya sürmeyince soğan kg 8 lirayı, Patates kg ise 10 TL'yi buldu. İşte ayrıntılar...

Otomobil stokçularına büyük operasyon başladı!

Ankara Başsavcılığı özellikle ÖTV indirimi yapılan dönemde gerçekleşen araç satışlarına yönelik operasyon için düğmeye bastı. Bu dönemde yapılan araç satışları incelenecek. 

Otomobil stokçularına gözaltı!

50 şehirde yeni araçları toplayarak, tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen 51 kili hakkında gözaltı karar verildi. Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik dev operasyon başlatıldı. 

Uzmanlar ikinci el araç konusunda alıcıları uyardı!

Çip krizi ve stokçular nedeniyle araç stoklarında meydana gelen sorun fırsatçıları hareketlendirdi. Hasar kaydı olmayan çok sayıda araç ince tamirlerle satışa sunuldu. 

Stokçuluğa 2 milyon TL ceza geliyor!

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti dönüşü sonrası yaptığı, “Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız” açıklama sonrasında harekete geçti.

Kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Kimi zaman apartman dairesi kiralayan kiracılar yaptıkları gürültü nedeniyle komşularına rahatsızlık verebiliyor. Bu duruma kiracının ev sahibi de müdahale etmeyebiliyor. Peki, kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Üst komşu gürültü yapıyor nereye şikayet edilir?

Apartmanlar ile konut sitelerinde, belirlenen kurallara uymayan ve sürekli gürültü yapan bir kat malikinin olduğunu düşünelim. Üst komşu gürültü yapıyor nereye şikayet edilir? İşte yanıtı..

Müteahhit nasıl şikayet edilir?

Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirebilmek için işçi ve malzeme temin etmeyi, inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye deniyor. Peki, müteahhit nasıl şikayet edilir?

Akbatı stok daireler değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföyünde bulunan Akbatı Stok Daireler'e ilişkin değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen açıklama ve rapor...

Çankaya'da en çok asfalt ve bozuk yol şikayet edildi!

Çankaya'da en çok asfalt ve bozuk yol şikayet edildi. Rapora göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 7 bin Çankayalı telefon, web, şahsen başvuru ve mobil uygulamalar aracılığıyla belediyeye ulaşarak istek, öneri ve şikâyetlerini bildirdi.

stokçuları şikayet Haberi

stokçuları şikayet

Stokçulukla mücadele için hazırlanan kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifte stokçuluk yapanlara 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza öngörülüyor

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hızla yasalaşmasını sağlayacaklarını söylediği stokçulukla ilgili yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Torba yasa teklifinde öne çıkan düzenlemeler şöyle:

 Stokçular ile ilgili düzenleme Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Yasa'nın cezaları düzenleyen maddesinde yapıldı. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara uygulanan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlendi. Caydırıcılık için 50 bin lira olan alt sınır 100 bin liraya, 500 bin lira olan üst sınır ise 2 milyon liraya çıkarılacak. Düzenleme 1 Ocak 2022 tarihinde...