28 / 04 / 2024

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.



Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araç piyasası için başlattığı tedbirler, ikin el araç satıcılarını zor durumda bırakmaya başladı. 'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı. Stokçunun bir araçtaki zararının en az 300 bin lira olduğu belirtildi.

LİSTE FİYATININ ÜZERİNDE ARAÇS ATANLAR ÇIKMAZA GİRDİ!

Otomobil kıtlığının olduğu dönemlerde liste fiyatının üzerinde araç toplayanlar çıkmaza girdi. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan önlemlerle piyasa dizginlenmeye başladıç. Bu durum karşısında çıkış yolu bulamayan stokçu fırsatçılar zararını azaltmak için alacaklılarına veya ticaret yapmak istediği kişilere nakit para yerine araba teklif etmeye başladı.

 

FIRSATÇILARIN ELİ BOŞ KALDI!

Yatırımcıların ilgi gösterdiği dönemde kazanç elde edebilmek için piyasadan liste fiyatının da üzerinde ikinci el sıfır araç toplayan fırsatçıların eli şu günlerde boş kaldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından ‘6 ay ve 6 bin kilometre’ sınırlaması, ‘ikinci el araçlar liste fiyatından daha pahalıya satılamaz’ düzenlemesi ile birey ve kurumları kapsayan ağır cezai yaptırımlar stokçuları köşeye sıkıştırdı.

Yüksek fiyata aldığı araçtan güncel kar edemeyen stokçular kazanç sağlayamamanın yanı sıra zarara uğrayan stokçular, değiş tokuş yönteminine başvurmaya başladı.

 İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

OTOMOBİLLERİ GAYRİMENKULLERLE TAKAS ETMEYE BAŞLADILAR!

Otomobil piyasasının düzene girmesi ve sıfır araç bollaşması ile düşündükleri gibi gitmeyeb fırsatçılar ticareti ellerindeli sıfır araçlarşa yapmaya başladı.

Sıfır otomobilleri ellerindne çıkarmaya çalışan stokçular,  konut, gayrimenkul veya kolay paraya çevirebileceği ürünlerle değiştirerek zararlarını kapatmaya çallışıyor.

STOKÇUNUN EN AZ ZARARI 300 BİN TL!

Liste fiyatının çok üzerinde alınan sıfır araçlardan stokçunun minimum zararı 300 bin TL'ye ulaştı.

Daha fazla kazanç elde etme hırsıyla hareket ederek, 500 bin liraya varan fahiş fiyatlarla piyasaya sunulması düşünülen sıfır otomobiller ellerinde kaldı.

Oyunlarını bozan bakanlık hamleleri, ikinci el piyasasına da yansıyarak sıfır kilometre ilana verilen araçların balon fiyatlarının söndüğü ve fiyatların düşmeye başladığı gözlemlendi.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!

Geri Dön