29 / 04 / 2024

stokçuluğa karşı kanun

stokçuluğa karşı kanun

Stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Stokçuluğa yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren yasa tasarısı TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından kabul edildi.

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat düzenlemesiyle ilgili de 86 milyon lira, stokçulukla alakalı 102,5 milyon lira, para cezası uyguladıklarını açıkladı.

Marketlerde fahiş fiyatlara karşı yüzde 10'luk 'kar sınırı' önerisi!

Fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı perakende şirketleri ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm getirmeyince, farklı tedbirler günde yer almaya başladı. Marketlerde fahiş fiyatlara karşı yüzde 10'luk 'kar sınırı' önerisi dikkat çekti...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı: Stokçuluğa hapis cezası artırılacak! 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk yapanlara karşı hapis cezasının 1 yıldan 3 yıla artırılacağını açıkladı. 

Stokçulara büyük darbe! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılması da dahil olmak üzere Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Stokçuluğa ağır cezalar getirildi! Teklif TBMM Genel kurulunda yasalaştı!

Stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Stokçuluğa yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren yasa tasarısı TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından kabul edildi.

Stokçuluğa 2 milyon TL ceza geliyor!

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti dönüşü sonrası yaptığı, “Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız” açıklama sonrasında harekete geçti.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı sıkı takip!

Fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilenlere 10 bin liradan 100 bin liraya, stokçuluk yapanlara ise 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

1937 yılında Surp Agop Mezarlığı satılığa çıkarılacak!

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

Satışa çıkarılan icralık gayrimenkul ilanı yüzde 66 arttı!

Satışa çıkarılan icralık gayrimenkullerin oranında 6 ayda yüzde 66'lık artış oldu. 2 emlak sitesinde gayrimenkulleri satışa çıkaran 6 bankanın 1322 konut ve 737 işyeri ilanı bulunuyor

2007 yılında Carlton Oteli arazisi satışa çıkarıldı!

2007 yılında Halis Toprak'ın sahibi olduğu Yeniköy'deki Carlton Oteli arazisi TMSF tarafından 49 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış. Halim Paşa Yalısı'na komşu olan arazi 6 bin 790 metrekare büyüklüğündeymiş.

Evlerde sıcağa karşı yalıtım şart!

Isı yalıtımının sıcağa karşı önemini vurgulayan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, "Isı yalıtımının soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını azaltıyor" dedi.

2006 yılında Gedikpaşa İlköğretim Okulu satışa çıkarıldı!

2006 yılında mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait olan Gedikpaşa İlköğretim Okulu satışa çıkarılmış. Eminönü Mimar Kemalettin Mahallesi'nde bulunan okula 17 milyon 250 bin lira değer biçilmiş.

stokçuluğa karşı kanun Haberi

stokçuluğa karşı kanun

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada sıkışıklık yaratan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan, tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanuna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri; başvuru gerçekleştirilmesi ve sözleşmeden kaynaklanan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile davalardan vazgeçilmesi halinde 49 yıla kadar uzatılacak.

Ek sözleşmelerde süre uzatımı, ek sözleşme bedeli ve ödeme koşulları...