01 / 05 / 2024

stüdyo daire yönetmeliği

stüdyo daire yönetmeliği

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Stüdyo daire özellikleri!

Tek bir odanın yaşam alanı olarak kullanıldığı stüdyo daire özelliklerine göre mutfaklar, Amerikan tarzı olarak tasarlanıyor. Mutfak ve oturma alanının aynı yerde bulunduğu stüdyo dairelerde, banyo kapısı ise bu odaya açılıyor....

Stüdyo daire yönetmeliği!

Yeni düzenlenen stüdyo daire yönetmeliğine göre bitr konutta olması gereken birim ve büyüklükler tanımlanıyor. Buna göre en küçük dairede oturma odası en az 12, yatak odası 8 metrekare olması gerekiyor...

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

İstanbul İmar Yönetmeliği değişti!

İBB Meclisi'nde görüşülen İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldı. Buna göre yeni inşa edilecek yapılarda 1+0 daire olmayacak. 

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..

Yeni İmar Yönetmeliği yarın yürürlükte!

3 Temmuz yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği yarın yürülüğe giriyor. Yeni İmar Yönetmeliği gereğince artık stüdyo daire yapılamayacak...

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Yeni imar yönetmeliği yapılara ilişkin hükümler!

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yapılara ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan değişikliklere göre stüdyo dairelerin yapımı yasaklandı. İşte yeni imar yönetmeliği yapılara ilişkin diğer hükümler..

7 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'ne göre en küçük daire nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği ile daireler nasıl olacak? Yeni İmar Yönetmeliği ile hangi daire tipi yasaklandı?

Osman Yıldırım: Stüdyo daire kararı tam isabet!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ni yorumladı. Yıldırım, "Türk insanının sıcak yaklaşmadığı 1+0 daireler yeni yönetmelikle artık inşa edilmeyecek. Artık daha kullanışlı evlerin inşa edileceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmeliğe göre, kamu taşınmazları eğitim faaliyetleri için bedelsiz verilebilecek..

Stüdyo daire yapılmayacak mı?

Yeni İmar Yönetmeliği Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak. Peki, artık stüdyo daire yapılmayacak mı?

Yeni imar yönetmeliği ile stüdyo dairelerde indirim fırsatı!

1+0 dairelerin üretilmesini yasaklayan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile 1+0 dairelerde indirim fırsatı başladı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

stüdyo dairelerin bundan sonra imar projelerine dahil edilmemesini içeren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi. Peki Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği tam metni!

Öğrenci yurdu, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartları ve öğrenci stüdyo dairelerine ilişkin Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

stüdyo daire yönetmeliği Haberi

stüdyo daire yönetmeliği

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni İmar Yöentmeliği, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Yönetmelik, uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor.


İmar Kanunu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor. 


Konut ölçülerinin yeniden düzenlendiği Yeni İmar Yönetmeliği ile en küçük dairenin 1+1 ölçülerinde olması gerektiği belirtiliyor. Dolayısı ile yönetmelik gereğince ile stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor.


Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017


Her müstakil konutta en az; 1 oturma odası, 1 yatak odası, 1 mutfak veya yemek pişirme yeri, 1 banyo veya yıkanma yeri ve 1 tuvalet bulunur.