30 / 04 / 2024

Stuttgart Televizyon Kulesi restorasyonu

Stuttgart Televizyon Kulesi restorasyonu

Mart ayından bu yana kapalı olan televizyon kulesi Stuttgart Fernsehturm’un 2015 yılında açılması bekleniyor. Kullanım hakkı Südwest Rundfunk’a (SWR) ait olan Fernsehturm, yangın yönetmeliği ile ilgili sıkıntılardan dolayı ziyarete kapatılmıştı...

Büyükçekmece'deki Endem TV Kulesi, 152.1 milyon TL'ye satıldı: Türkiye’nin ilk televizyon kulesi!

Büyükçekmece'de TÜYAP Kitap Fuarı’nın hemen yanında bulunan ve Türkiye’nin ilk televizyon kulesi olan Endem TV Kulesi, 152 milyon 111 bin Türk Lirası bedelle FMC Gayrimenkul'e satıldı. İşte ayrıntılar...

Çamlıca'daki son TRT kulesi kaldırılıyor!

Eylül ayında faaliyete geçen Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi sonrasında, ilçede 28 antenin tamamı kaldırılırken son TRT kulesinin de söküm işlemleri başladı.

Çanakkale'ye radyo kulesi inşa edilecek!

Küçük Çamlıca'da inşa edilen Televizyon ve Radyo Kulesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale'ye yakın zamanda radyo kulesi inşa edileceğini açıkladı.

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi inşaatında sona geliniyor!

Bu yıl açılması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Tamamlandığında 388,5 metre yüksekliğinde olacak olan kule, 53 kattan oluşacak...

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindi.

Çanakkale Karasal-Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi'nde sona yaklaşıldı!

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi'nce yapımında sona yaklaşılan Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi inşaat alanını inceledi. 

Çamlıca Camii inşaatında son durum!

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkan Binali Yıldırım inşaatı devam eden Çamlıca Camii ve Çamlıca Televizyon Kulesi'ni inceledi.

Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi'ne yıldırım düştü!

Bu sene içinde inşaatının tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığı Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi'ne yıldırım düştü...

Küçük Çamlıca Korusu'na televizyon ve radyo kulesi mi yapılıyor?

Küçük Çamlıca Korusu'na sessiz sedasız televizyon ve radyo kulesi inşaatı yapımına, meslek odalarından ve demokratik kitle örgütlerinden tepki geldi.

2002 yılında Çamlıca Televizyon Kulesi'nin inşaatı başlayacakmış!

Temeli 1991 yılında dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen tarafından atılan ve Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde sürdürülen ve bir çok kez ihaleye çıkan kulenin inşaatı 2002 yılında başlayacakmış.

1993 yılında saat kulesi, ''Sahlep Bar'' olarak hizmet verecekmiş!

Sultan Abdülhamit'in 1891 yılında yaptırdığı Dolmabahçe Saat Kulesi, ''Sahlep Bar'' olarak hizmet verecekmiş. Dört katlı kulenin giriş katında hediyelik eşya satılacakmış. Diğer katlarında ise sahlep servisi yapılacakmış.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi yıkılacak!

Keçiören’de, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu. 6 yıldır atıl bekleyen 144 metrelik kulenin imar planı değişikliği reddedildi.

Stuttgart Televizyon Kulesi restorasyonu Haberi

Stuttgart Televizyon Kulesi restorasyonu


Mart ayından bu yana kapalı olan televizyon kulesi Stuttgart Fernsehturm’un 2015 yılında açılması bekleniyor. Kullanım hakkı Südwest Rundfunk’a (SWR) ait olan ve 1956'da yapılarak dünyanın ilk televizyon kulesi olarak tarihe geçen Stuttgart'ın simgelerinden Fernsehturm, yangın yönetmeliği ile ilgili sıkıntılardan dolayı ziyarete kapatılmıştı. Açıklamalara göre kulenin asansörü ve komple tadilatı 2003 yılında yapıldı. Yaklaşık 320 gündür ziyaretçilere kapalı olan televizyon kulesi çelik ve betondan yapılma ilk yapı olma özelliğini de taşıyor. Sepet şeklindeki tipik kulesi panaromik bir görüntü sunuyor. 


Tamamı 217 metre olan Stuttgart’daki televizyon kulesi, örnekleri arasında dikkat çekenlerden. İstatistiklere göre yapılışından kapatılana kadar 27 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Yangın çıkış yolu ile ilgili sorunlar nedeniyle kapatılan kule kapatıldığından bu yana 2,1 milyon Euro zarar etti. 3 bin ton ağırlığındaki kulenin...