21 / 05 / 2024

su dehlizi nedir

su dehlizi nedir

Tarihi Küp Uçuran Kulesi altında kazma kürekle yapılan çalışma sırasında işçiler, bir su dehliziyle karşılaştı. Küp Uçuran Kulesi altına doğru uzanan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki dehlizin yaklaşık 800 yıllık olduğu tahmin ediliyor.

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

DASK nedir? Zorunlu mu, kimler yaptırır?

DASK olmadan tapu dairelerinde gayrimenkullerin alım satım işlemleri yapılamıyor. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik ve su açma kapama işlemleri de yapılamıyor. Peki DASK nedir? Ne zaman yapılır? İşte yanıtı…

Yol yalısı nedir?

Yalı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli evler oluyor. Peki, yol yalısı nedir?

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Stratejik ÇED nedir?

Stratejik ÇED ile sanayi bölgesi ya da kıyı master planlarının çevreye, doğaya, su kaynaklarına etkisinin araştırılması istenecek. Peki, stratejik ÇED nedir?

Su yolu nedir?

Torba Yasa ile Marmara Denizi ile Karadeniz arasında yapımı planlanan Kanal İstanbul Projesi için İmar Kanunu’na “su yolu” tanımı eklendi. Peki, su yolu nedir?

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

Vergi ödememenin cezası nedir?

Vergi ziyaı suçu, mükellef veya sorumlu tarafından 341 inci maddede yazılı hallerle vergi ziyaına sebebiyet verilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, vergi ödememenin cezası nedir? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Havza sınırı nedir?

17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik gereğince, havza sınırı nedir? Havza nasıl belirlenir?

İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ile ilgili esaslar yönetmelik ile belirleniyor. Peki, İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

İmar kirliliğine neden olma suçu nedir?

İmar kirliliği; yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, imar kirliliğine neden olma suçu nedir? İmar kirliliğine neden olma cezası nedir?

İmar kirliliği suçu nedir?

İmar kavramının kelime anlamı 'şenlendirme, mamur, abadan etme' olarak ifade ediliyor. İmar kirliliği yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsata aykırı olarak yapılan binalara deniyor. Peki, imar kirliliği suçu nedir?

2b arazileri sit alanı nedir?

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 2b arazileri sit alanı nedir?

su dehlizi nedir Haberi

su dehlizi nedir


Ödemiş'e bağlı Birgi beldesinde, içme suyu şebekesindeki arızanın onarım çalışmaları sırasında 800 yıllık tarihi su dehlizi ortaya çıktı. Küp Uçuran Kulesi altına doğru uzanan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki dehlizin yaklaşık 800 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, "Osmanlı döneminde bundan 800 yıl önce Aydın Oğulları'na başkentlik yapan Birgi'de yeraltında gömülü ve gün yüzüne çıkmamış birçok tarihi değerlere sahibiz. Ekiplerimizin yaptığı çalışmalar esnasında ortaya çıkan su dehlizi de bunlardan biri. Yaklaşık 100 metre uzunluğunda. Tescilli Küp Uçuran Kulesi'nin altından geçiyor. İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne haber verdik. Ayrıca Ödemiş Müze Müdürlüğü yetkilileri gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerce yapılacak çalışmaların ardından burayı turizme kazandıracağız" diye konuştu.


Yeni...