26 / 05 / 2024

su havzaları mutlak koruma alanı

su havzaları mutlak koruma alanı

İçme ve kullanma suyu temin edilen göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanı ifade ediyor. İşte Mutlak koruma alanı yönetmeliği..

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Belediyelerin çevre düzenlemesi ve altyapı yatırımları kısıtlanıyor mu? 

Yeni gelen düzenlemeyle, büyükşehir belediyelerinin 3 ay içinde başlamadığı projelerde yetki ilçe belediyelerine geçebilecek, su havzaları yerleşime açılabilecek ve kamusal alanlar şirketlere verilecek...

Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği!

Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...

Havza alanlarına gayrimenkul yatırımı yapılmayacak!

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVIMER) verilerine ögre İstanbul’da su havzaları içerisindeki satışa çıkan arsalar son iki yılda 2 kat artış gösterirken, arsaların toplam değeri 24.8 milyar doları buluyor.

Büyükçekmece Gölü, molozların döküldüğü adres haline geldi!

Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, gölün ekolojik dengesini de etkileyen moloz yığınlarına tepki gösterdi.

Ergün Turan: Orman ve tarım arazilerine konut dikmeyin!

Toplu Konut İdaresi Başkanı ( TOKİ ) Mehmet Ergün TuranTuran, yaşam alanları inşa edilirken, ‘haram sınırları’ dediği orman, tarım arazileri ile su havzalarına girilmemesini istedi.

Havza sınırı nedir?

17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik gereğince, havza sınırı nedir? Havza nasıl belirlenir?

Mutlak koruma alanı yönetmeliği!

İçme ve kullanma suyu temin edilen göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanı ifade ediyor. İşte Mutlak koruma alanı yönetmeliği..

Türkiye ulusal havza yönetim stratejisi 2014!

Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014-2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Strateji planında su havzalarının ve onların doğal kaynakları ile ilgili esaslara yer veriyor...

İstanbul su havzaları listesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan havza ve dereler nelerdir? İşte İstanbul su havzaları listesi..

Havza koruma yönetmeliği tam metni!

Havza koruma yönetmeliği olan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik, 17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza koruma yönetmeliği tam metni..

Mutlak koruma alanı kaç metredir?

İçme ve kullanma suyu temin edilen suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanına denilen mutlak koruma alanı kaç metredir?

Barajlara ne kadar su düştü?

İBB, yaşanan şiddetli yağışın ardından Terkos, Ömerli, Elmalı ve Darlık su havzalarına önemli miktarda yağış düştüğünü açıkladı. Yağış öncesi birçok bölgede yoğun dolu yağışı gözlendi. Barajlara ne kadar su düştü?

su havzaları mutlak koruma alanı Haberi

su havzaları mutlak koruma alanı

Mutlak koruma alanı yönetmeliği!

İçme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanı ifade ediyor. Bu alanda uygulanması gereken koşullar, İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor:


İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 

İÇMESUYU HAVZALARI YÖNETMELİĞİ 


Amaç 

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan yüzeysel ve yeraltı su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ile ilgili usul ve esasları belirlemektir. 


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; 2560 sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun gereği; İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi...