02 / 05 / 2024

su havzası nedir

su havzası nedir

Türkiye'de bulunan su havzalarının havza adı, yüz ölçümleri, ortalama yağış miktarı, toplam akım, havza verimi ve toplam baraj sayıları gibi detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Türkiye su havzaları...

Su havzaları nedir?

Su havzaları, neyi ifade ediyor? Su havzaları nedir? Ülkemizde yer alan su havzalarının imar durumu nedir? Türkiye'deki su havzaları ile ilgili merak ettikleriniz bu haberde...

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

DASK nedir? Zorunlu mu, kimler yaptırır?

DASK olmadan tapu dairelerinde gayrimenkullerin alım satım işlemleri yapılamıyor. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik ve su açma kapama işlemleri de yapılamıyor. Peki DASK nedir? Ne zaman yapılır? İşte yanıtı…

Büyükçekmece'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un en önemli su havzasını barındıran Büyükçekmece'de kaçak yapılaşma hızla artıyor. Bölgede, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başladı.

Yol yalısı nedir?

Yalı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli evler oluyor. Peki, yol yalısı nedir?

Tuzla Belediyesi'nden 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tuzla'nın Tepeören Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut Alanı + Su Havzası imarlı arsanın satış bedeli 4 milyon 187 bin 7 TL olarak belirlendi.

Havzaların master planı çalışmasında sona gelindi!

Türkiye'deki 25 su havzası için "master planı raporu" hazırlanması çalışmalarının, bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Tuzla Belediyesi 5.7 milyon TL'lik arsa ihalesi 25 Ekim'de!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tepeören Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut Alanı + Su Havzası imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 709 bin 555 TL olarak belirlendi. İhale tarihi 25 Ekim 2016 tarihine ertelendi.

Tuzla Belediyesi'nden 5.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tepeören Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut Alanı + Su Havzası imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 709 bin 555 TL olarak belirlendi.

Stratejik ÇED nedir?

Stratejik ÇED ile sanayi bölgesi ya da kıyı master planlarının çevreye, doğaya, su kaynaklarına etkisinin araştırılması istenecek. Peki, stratejik ÇED nedir?

Hasanbeyli'deki rekreasyon göletinin su toplama havzası tamamlandı'

OSMANİYE İl özel İdaresi tarafından Hasanbeyli İlçesi'nde yapımına başlanan sulama ve rekreasyon göletinin inşaatında gövde ve su toplama havzası tamamlandı.

su havzası nedir Haberi

su havzası nedir

Türkiye su havzaları!

Türkiye'deki su havzalarından önce, "Su havzaları nedir, su havzası ne demek?" gibi sorularınızı yanıtlayalım. Su havzaları, bilindiği üzere nehir ve göller ile ilgili bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Su havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alana deniyor.


Bazı nehir havzaları, özellikle denize çıkışı olmayan iç bölgelerde, göllerde ve/veya iç deltalarda sona eriyor.


Türkiye'deki su havzaları..

Türkiye'de 26 adet ana su toplama havzası bulunuyor. Su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesi görevini üstlenen Devlet Su İşleri (DSİ) ülke çapında 25 adet bölgede örgütleniyor. Türkiye'de bulunan su havzaları şu şekilde sıralanıyor.


1. Meric-Ergene Havzası; 14560 km2; Ortalama yağış yılda 604 mm; Toplam akim; 1.33 km3; Havza verimi 2.9 l/s/km2; Baraj 20 adet.


2. Marmara Havzası; 24100 km2; Ortalama yağış...