07 / 05 / 2024

Su Kanunu Tasarısı Taslağı

Su Kanunu Tasarısı Taslağı

Türkiye'nin ilk kez ayrıntılı bir Su Kanunu olacak. Kanunla, köyler ve askerî gazinolar dahil isteyen herkes istediği gibi su kullanamayacak. Su kullanımı için önce izin alınacak ve suyu tüketen de kirleten de para ödeyecek. Kanuna göre dere, nehir, göl v

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Arnica Su Filtreli Elektrikli Süpürge en ucuz fiyata nereden alınır? Özellikleri neler? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Bora ET11133 Su Filtreli Süpürge, su filtreli yapısı, 2400 watt motor gücü ve farklı zeminler için özel süpürge uçlarıyla üstün temizlik performansı ortaya koyuyor.

Arnica Su Filtreli Elektirikli Süpürge 3.999 TL! Özellikleri neler? En ucuza nerden alınır? 3 Şubat 2023 fiyat listesi

Elektrikli süpürgesini yenilemek isteyenler için Arnica,yüksek emiş gücüne sahip teknolojisini tüketicisiyle buluşturuyor. Bakterilerin çoğunluğunu yok eden teknolojisi sayesinde Arnica bora su filtreli elektrikli süpürge çokça tercih ediliyor. 

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin tadil tasarısı onaylandı!

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin 3. maddesi, 7. maddesi, 13. maddesi ve 14. maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Akfen GYO'nun tadil tasarısı 11 Eylül'de onaya sunulacak!

Akfen GYO'nun Esas Sözleşmesinin 8. maddesine ilişkin tadil tasarısı, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben, 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulumuzda pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

İmar barışı uygulaması, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. İşte 13 milyon konutu kapsayan İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni..

Su Kanunu Tasarısı Taslağı Haberi

Su Kanunu Tasarısı Taslağı

Türkiye'nin su kaynakları artık tek elden yönetilecek. Bunun için 'Su Kanunu Tasarısı Taslağı' hazırlandı. Taslağın yasallaşması halinde suyu tüketen de kirleten de para ödeyecek. Köyler ve askerî gazinolar dahil yer altı ve yer üstü sularını kullanmak isteyenler, izin alacak ve bedelini ödeyecek. Taslakla suyla ilgili her türlü veriler 'Su bilgi sistemi' ile tek merkezde toplanacak. Su bilgilerini vermeyen kamu ve özel kuruluşlara cezai müeyyide uygulanacak. Bilgiler kamu kuruluşlarına ücretsiz, diğer kişi ve kurumlarına ücret karşılığı verilecek. Ayrıca Su Yönetimi Yüksek Kurulu kuruluyor. Taslak yasallaşırsa Türkiye'nin ilk kez ayrıntılı bir Su Kanunu olmuş olacak. Suyu belirlenen kriterlere uygun kullanmayanlar, ağır para cezasının yanı sıra su kullanımından men edilecek. Kanunla, ülke içi ve sınır aşan suların tamamının yönetimi Orman ve Su...