22 / 05 / 2024

Su Medeniyetleri Müzesi Açılmadı

Su Medeniyetleri Müzesi Açılmadı

İstanbul'un önemli endüstriyel miraslarından Terkos Pompa İstasyonu, son derece başarılı bir restorasyon uygulamasıyla Su Medeniyetleri Müzesi'ne dönüştürüldü

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

İsviçre'de İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı!

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Side Su Altı Müzesi açıldı!

ANTALYA'nın Manavgat ilçesine bağlı Side açıklarına kurulan Side Su Altı Müzesi, su altında kurdele kesilerek açıldı. Müzede, Anadolu medeniyetlerini yansıtan 110 heykel bulunuyor.

Türkiye'nin ilk su altı müzesi Side'de açıldı!

Türkiye'nin ilk su altı müzesi Side'de açıldı. Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin sergilendiği müze, Side'nin yaklaşık 1,5 mil açığında, 11, 18 ve 22 metre derinliklerde bulunuyor.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Türkiye'nin ilk Mobilya Ağaç Müzesi İnegöl'de açıldı!

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan İnegöl Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açıldı...

Su Medeniyetleri Müzesi Açılmadı Haberi

Su Medeniyetleri Müzesi Açılmadı

Koruma dalında Ulusal Mimarlık Ödülü alan ve yaklaşık iki yıldır açılmayı bekleyen müze, açılmadan eskimeye başladı.


Üçüncü köprü projesi ile belki de son demlerini yaşayan İstanbul ’un kuzeyindeki yeşil alanların ortasında, Terkos Gölü yanında bir Su Medeniyetleri Müzesi olduğunu biliyor muydunuz? Bilmenize imkân yok çünkü müze halka açık değil. Ben de 30 Haziran’da Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Kalebodur desteğiyle düzenlediği proje müellifleriyle birlikte yapılan ARKİV gezisinde öğrendim. 


İstanbul ’un ana su kaynaklarından biri olan Terkos Gölü’nün kenarında 1880’lerden beri önceleri buharla, daha sonraları ise elektrikle çalıştırılan pompalarla suyu şehir şebekesine pompalayan bir pompa tesisi var. Dev pompa makinelerinden ve yeraltındaki su kanallarından oluşan bu tesisteki makinelerden biri Titanik’te bulunan pompaların dünyada sayılı kalan örneklerinden biri hatta. 


1980’lere dek milyonlarca insana su sağlayan bu...