28 / 04 / 2024

Suadanın kira tartışmaları

Suadanın kira tartışmaları

Galatasaray Spor Kulübü'nün tapulu mülkü olan Kuruçeşme'deki Suada ile ilgili tartışmalar hız kazandı. Bazı spor yazarları, Galatasaray'ın dünyaca ünlü adasının önce adının Suada'ya çevrilerek, Galatasaraylılık ruhundan uzaklaştırıldığını öne sürdü.

Suada'nın ucuza kiralandığı iddiası Galatasaray'ı karıştırdı!

Suada'nın ucuza kiralandığı iddiası ortalığı karıştırdı. Galatasaraylı üyeler isyan bayrağını çekti. Adanın kaderi yeni başkana bırakıldı.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Kira ve taşınma yardımları başlıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Bakan Kurum'un o açıklaması...

İSTOÇ’da kiralar tavan yaptı. Kiracılar isyan etti, en ucuz kira 50 bin civarında!

Türkiye’nin en büyük toptancılar çarşısı İSTOÇ’da kira tartışmaları devam ediyor. 7.000’in üzerinde iş yeri bulunduğu İSTOÇ’da kiracıların yüzde 15’i dükkan sahibiyle çekişmeli. Kira fiyatlarında yüzde 50’lik artış herkesi tak ettirdi. İşte detaylar…

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında sular durulmuyor! Kira yükselişleri ne zaman duracak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Alkin, son günlerde en sık karşılaştığı tartışmaların ev sahibi ve kiracılar arasında yaşandığına dikkat çekti.

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kiracı ve ev sahibi davaları asıl şimdi başlıyor! Fahiş kira anlaşmazlığı salgın gibi yayılıyor!   

Son zamanlarda fahiş şekilde yükselen ev kiraları, kiracılar ile konut sahiplerini karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Tamer Heper bugünkü köşesinde kiracı ve ev sahipleri arasındaki kira tartışmalarının çözümünü kaleme aldı. İşte Heper'in o yazısı...

AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması alevlendi!

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

Marmara depremi tartışmaları yeniden alevlendi!

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, Marmara Depremine ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Peki hangi uzman Marmara depremi için ne dedi? İşte uzmanların görüşleri...

Mülk sahibi ve kiracılar arasında tartışma: Stopaj mı, KDV mi?

Mülk sahibi değişen kiracılı taşınmazlarda, taşınmazın yeni sahibinin durumuna göre mülk sahipleri ile kiracılar arasında stopaj ve KDV tartışması ortaya çıkıyor. Peki kiralar nasıl belirleniyor? Mülk sahibi değişince kira sözleşmesi de değişiyor mu? Kira tartışmalarında kim haklı? İşte detaylar...

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Burcu Esmersoy kira tartışmalarına nokta koydu: Böyle bir şey yok!

Etiler'deki bir güzellik merkezinden çıkarken kameralara yakalanan sunucu Burcu Esmersoy kira zammı tartışmalarına son noktayı koydu.

AVM ve perakendeciler arasında 'kira' kavgası!

AVM ve perakendeciler arasında oluşan kira sorunlarının önüne geçilmesi için gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi. BMD ve AYD üyeleriyle görüşen Albayrak'ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar heyecanla bekleniyor.

Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi ve tahliye davası!

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında kira tartışmaları ortaya çıkıyor. Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi başlatılacak.

Suadanın kira tartışmaları Haberi

Suadanın kira tartışmaları

Galatasaray Spor Kulübü'nün tapulu mülkü olan Kuruçeşme'deki Suada ile ilgili tartışmalar hız kazandı. Bazı spor yazarları, Galatasaray'ın dünyaca ünlü adasının önce adının Suada'ya çevrilerek, Galatasaraylılık ruhundan uzaklaştırıldığını öne sürdü. Suada, vefat eden eski Başkanı Özhan Canaydın döneminde, işadamı Mehmet Koçarslan'a kiraya verilmişti. Suada'nın 10 yıllığına Koçarslan'a çok düşük bir para karşılığı kiraya verildiğini iddia edildi. İşte bu noktadan sonra kulüp içinde yoğun tartışmalar yaşandı. Bazı üyeler isyan bayrağını açtı. İşletmeyi alan kişinin adanın içinde bir çok kaçak yapı yaptığının öne sürülmesi işi çığırından çıkardı. Buna göz yuman sorumlu belediyelerin ve özellikle yöneticilerin gerekeni yapmaları isterdi. Ancak, Suada hakkındaki tartışmaların ve adanın kaderinin Kasım'daki kongrede seçilecek yeni başkana bağlı olduğu belirtildi. Gözler şimdi başkanın kim olacağına...