27 / 04 / 2024

İSTOÇ’da kiralar tavan yaptı. Kiracılar isyan etti, en ucuz kira 50 bin civarında!

İSTOÇ’da kiralar tavan yaptı. Kiracılar isyan etti, en ucuz kira 50 bin civarında!

Türkiye’nin en büyük toptancılar çarşısı İSTOÇ’da kira tartışmaları devam ediyor. 7.000’in üzerinde iş yeri bulunduğu İSTOÇ’da kiracıların yüzde 15’i dükkan sahibiyle çekişmeli. Kira fiyatlarında yüzde 50’lik artış herkesi tak ettirdi. İşte detaylar…



Enflasyonun artmasıyla birlikte ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam krizi işyerlerine de sıçradı. Dünyanın ikinci, Türkiye’de ise en büyük toptancı çarşısı olan İSTOÇ’ta dükkan sahipleri ile kiracılar arasında zam krizi yaşanıyor. Son 7 ayda iş yeri kira bedellerinin yüzde 50 artması kiracıları zor durumda bıraktı. Benzer durum İstanbul’un ucuz alışveriş merkezi olan Tahtakale’de, Süleymaniye’de, Beyazıt’ta da yaşanıyor.

Günden güne atan hayat pahalılığı ve enflasyonla birlikte ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kiraya zam tartışmaları işyerlerinde de yaşanmaya başladı. Dünyanın ikinci büyük perakende çarşısı İstanbul Toptancılar Çarşısı’nda (İSTOÇ) kira krizi büyümeye devam ediyor.

TGRT Haber’den Özay Erad’a konuşan İSTOÇ İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç Demir, “Kira fiyatları son 7 ayda yaklaşık yüzde 50 artı. Bu durum kiracı ile mülk sahipleri arasında soruna sebep oldu. İSTOÇ’daki dükkanların yüzde 15’inde kiracı ile mülk sahibi arasında sorun yaşanıyor” dedi.

İSTOÇ’da kiralar tavan yaptı. Kiracılar isyan etti, en ucuz kira 50 bin civarında!

KİRA FİYATLARI YAKLAŞIK YÜZDE 50 ARTI

Demir, İSTOÇ’ta ciddi bir kira krizi olduğuna dikkat çekerken, kiraların yüzde 50 civarında yükselmesinden sebep mülk sahipleri ile eski kiracıların anlaşmakta zorlandığını aktardı.

 “Mülk sahipleri istediği fiyatı alamayınca sorun çıkarıyor” diyen Demir, İSTOÇ’da bulunan dükkan kiralarının şu an 50 bin lira civarında olduğunun altını çizerek “7 ay önce 30 bin civarındaydı. Son 1 aydır kiralarda bir yükselme yok, daha da duracak gibi gözüküyor. Çünkü kiracılar yüksek kiralama yapmıyor. Yeni gelenler de pazarlık yapıyor” diyerek konuya açıklık getirdi.


Geri Dön