27 / 05 / 2024

İSTOÇ’da kiralar tavan yaptı. Kiracılar isyan etti, en ucuz kira 50 bin civarında!

İSTOÇ’da kiralar tavan yaptı. Kiracılar isyan etti, en ucuz kira 50 bin civarında!

Türkiye’nin en büyük toptancılar çarşısı İSTOÇ’da kira tartışmaları devam ediyor. 7.000’in üzerinde iş yeri bulunduğu İSTOÇ’da kiracıların yüzde 15’i dükkan sahibiyle çekişmeli. Kira fiyatlarında yüzde 50’lik artış herkesi tak ettirdi. İşte detaylar…



YÜZDE 15’İ SORUN YAŞIYOR

“İSTOÇ’un yüzde 15’i kira sorunu yaşıyor” diyen Demir, ev sahiplerinin yüksek kira alabilmek için pek çok yol denediğini belirterek şunları ilave etti:  “Kiracıya baskı, taciz yapıyor, mahkeme yoluna gitmeyi deniyor. Kirayı stopaj olarak düşük gösteriyorsa kiracıyı oradan vurmaya çalışıyor. Her türlü avantajı kullanmaya çalışıyor. Buraya neticede bir yatırım yapmış, bunu fırsata çeviriyor.  Mülk sahipleri kiracılarla yüzgöz olmak istemiyor.”

Devamında, “ Genelde ev sahipleri, dükkânı kiralayan kişiler gayrimenkul firması ile görüşüyorlar, orta yol bulunamaz ise hukuki süreç başlatıyorlar. Kira tespit davaları 1,5 yıl sürüyor, tahliye davaları ise 2 yıl sürüyor. Bu konularda karşılıklı hoşgörü yapmak gerekiyor. Her iki taraf da vicdanlı ve dengeli olursa sorun çözülmüş oluyor.”

1 milyon 100 metrekarelik alana yayılan toptancılar çarşısı İSTOÇ'ta 7.000’in üzerinde iş yeri bulunuyor.

EMİNÖNÜ’NDE DE DURUM AYNI

İş yeri sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, ucuz alışverişin adresi olan Eminönü bölgesindeki Tahtakale’de, Kantar’da, Mercan’da, Küçük Pazarda, Süleymaniye’de, Sirkeci’de, Cağaloğlu’nda ve Beyazıt’taki depolarda da aynı sıkıntı yaşanıyor.

İş yeri olanlara büyük müjde! O vergilerin iadesini alabilirsiniz! İşte detaylar...

Milyonlarca emekli hemen bunu yapın! Emekli promosyonu nasıl yükseltilir? Yüksek maaş promosyonu nasıl alınır?

Doları olanlar bu tarihte soğuk terler dökecek! İşte Piyasa Kahini İslam Memiş'in uykuları kaçıran o açıklaması!

 


Geri Dön