12 / 08 / 2024

sualtı aracı

sualtı aracı

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri; araştırma görevlisi Ahmet Gültekin Avcı'nın liderliğinde deniz altında fay hatlarındaki hareketleri izleyebilen ve çok amaçlı hizmet verebilecek sualtı aracı geliştirdi...

ERA Gayrimenkul Türkiye 2017'de 1,2 milyar TL’lik satışa aracılık etti!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, 2017'yi 1,2 milyar TL’lik satışa aracılık ederek kapattı. 

Cbc Gayrimenkul Geliştirme Ve Aracılık Anonim Şirketi kuruldu!

Cbc Gayrimenkul Geliştirme Ve Aracılık Anonim Şirketi bugün Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Akfen GYO'dan sermaye piyasası aracı işlemleri hakkında açıklama!

Akfen GYO, KAP'ta Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim hakkında açıklama yaptı...

Ser Deniz Teknolojisi İnşaat Sualtı Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ser Deniz Teknolojisi İnşaat Sualtı Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümramiye’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Eryılmaz tarafından kuruldu. 

Al Laham Emlak Danışmanlık Aracılık ve Nalburiye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Laham Emlak Danışmanlık Aracılık ve Nalburiye Ticaret Limited Şirketi Fadı Allaham tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu!

YDA İnşaat 1 milyar TL borçlanma aracı ihraç edecek!

YDA İnşaat'ın 1 milyar TL ihraç tavanı olmak üzere borçlanma aracı ihracı için yaptığı başvuru SPK tarafından onaylandı.

Gayrimenkul, en istikrarlı yatırım aracı!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, gayrimenkulün en istikrarlı yatırım aracı olduğunu, diğer yatırım araçlarındaki gibi sık sık artışlar, azalışlar yaşanmadığını söyledi..

Cesur Gayrimenkul Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cesur Gayrimenkul Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Cesur Göçmen tarafından kuruldu.

Gayrimenkul her dönem en iyi yatırım aracı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Eylül ayı konut satış istatistikleri açıklandı. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, gayrimenkulün her dönem en iyi getirisi olan yatırım aracı olduğunu söyledi. 

Takasbank tapu işlerinde de aracı olacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank işbirliği ile tapu takas uygulama hizmeti veriliyor. Takasbank artık tapu işlerinde de aracı olacak.

Ata GYO borçlanma aracı ihraç edecek!

Ata GYO 150 milyon TL tutarını aşmayacak şekilde, borçlanma aracı ihraç edecek. İhraç onayı KAP'ta yayınlandı.

Gayrimenkul sertifikası sektör için önemli kaynak aracı!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, gayrimenkul sertifikasının, konut sektörü için önemli bir kaynak aracı olduğunu söyledi.

Hanexpress Gayrimenkul Geliştirme Emlak Danışmanlık Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Hanexpress Gayrimenkul Geliştirme Emlak Danışmanlık Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Bahçelievler’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Tunahan Yıldırım ve Gülay Çınar tarafından kuruldu.

sualtı aracı Haberi

sualtı aracı
Amerika'daki yarışmada yarı finale kalan ekibin hedefi; hava, kara ve denizde gidebilen yeni bir araç tasarlamak.

Dünyanın önde gelen ekipleriyle yarışan İTÜ AUVTECH Otonom Su Altı Aracı Proje Takımı, başarılarıyla göz kamaştırdı. Ekip lideri Avcı, araçlarının istenirse su altında mayın arama ve döşeme işlemi de yapabileceğini söyledi.

2 yıl önce araştırma görevlisi Ahmet Gültekin Avcı'nın 6 öğrencisi ile bir araya gelerek kurduğu ekip, Amerika'da düzenlenen 16. Uluslararası Otonom Sualtı Araçları Yarışması'nda (AUVSI Robosubl3) yarı finale kalma başarısı gösterdi. Türkiye'yi temsil eden tek ekip olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) AUVTECH Otonom Sualtı Aracı Proje Takımı'nın geliştirdiği insansız sualtı aracı, deniz altından geçen fay hatlarını izleme özelliğine sahip. Avcı, "Önemli olan sudaki hareket kabiliyeti ve yazılımdı. Biz bu aşamayı geçtik. İstenirse bu araç...