15 / 05 / 2024

Sualtı müzeleri

Sualtı müzeleri

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

Sualtı Tasarım Ve İç Mimarlık Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan Şubesi açıldı! 

Sualtı Tasarım Ve İç Mimarlık Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan Şubesi Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Begüm Kavruk tarafından açıldı. 

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Bodrum Müzesi’ne kapsamlı restorasyon!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin yıkılacağı iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

Bursa Bazilika'ya sualtı müzesi mi yapılacak?

Recep Altepe, İznik Gölü’ndeki, tarihi yaklaşık 2 bin yıla dayanan bazilikanın kalıntılarının ziyaret edilebileceği, dünyadaki en güzel sualtı müzesi uygulamasını İznik’te gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kemer Sualtı Müzesi yıl sonuna yetiştirilecek!

DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu, Kemer Sualtı Müzesi'nin yıl sonuna yetiştirileceğini söyledi. Kendiroğlu, deneyimlerinden yola çıkarak müzenin daha hızlı tamamlanması için çalışacaklarını söyledi.

Sualtı müzeleri Haberi

Sualtı müzeleri

Projesi Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tarafından hazırlanan dünyanın ikinci sualtı müzesi, Antalya’nın Side tatil beldesinde bu ay içinde hizmete girecek. Müze’nin hizmete girmesiyle kentte yılda 500 bin yeni turist gelmesi ve ilk yıl sektöre 10 milyon euro katkı sağlaması hedefleniyor. Side Sualtı Müzesi’ne, Kurtuluş Savaşı, deve kervanı, Mevleviler, mitolojik çağda deniz tanrısı Posedion gibi 5 ayrı temadan oluşan 110 heykel yerleştirilecek. 


DTO Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, Meksika’da bulunan dünyanın ilk sualtı müzesi belgeselini izledikten sonra benzerini Türkiye’de de gerçekleştirmeyi hayal ettiğini belirterek, “Denizcilik sektörüne yılda 500 bin ek turist çekmeyi hedeflediğimiz sualtı müzesi projesi için çalışmalara başladık. Müzeyi Side’de kurmak için hazırladığımız projeye Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) destek de aldık” dedi.. 




Yaklaşık bir yıl sürecek proje için...