04 / 05 / 2024

suat çalbıyık çimento sektörü açıklaması

suat çalbıyık çimento sektörü açıklaması

İhracattaki artış trendimiz devam eder diyen Suat Çalbıyık, Çimento sektöründe 2021 beklentilerini ve öngörülerini anlattı.

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Olası büyük İstanbul depreminde binlerce kişi kurtarılmayı bekleyecek! Rakam açıklandı: 242 bin adet yapı yıkılacak!

Olası büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. İBB Meclisi'nin İYİ Partili üyesi Dr. Suat Sarı, 242 bin adet yapının yıkılacağına dikkat çekerek, deprem kurtarma ekipleri ile ilgili bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Çimento fiyatları resmen fırladı! Çimento fiyatlarına büyük zam geldi! 25 Mart 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat onarımının olmazsa olmazı olan çimentonun güncel fiyatları merak ediliyor. Depremin ardından çimento fiyatlarına büyük zam geldi, fiyatlar resmen fırladı. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 25 Mart 2023 çimento fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

Çimento fiyatlarındaki artış konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşlarından olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'ndan çimento fiyatlandırma politikalarına ve konut sektörüne ilişkin açıklama geldi. ÇEİS Başkanı Suat Çalbıyık, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

Çimento sektörünün ihracatı 2021'de artacak!

İhracattaki artış trendimiz devam eder diyen Suat Çalbıyık, Çimento sektöründe 2021 beklentilerini ve öngörülerini anlattı.

Çimento fiyatları koronavirüsten nasıl etkilendi?

ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, yaptığı açıklamada, çimento sektörünün en büyük motivasyonunun Türkiye’nin kalkınmasına sağladıkları katkı olduğuna dikkat çekti. Çalbıyık, bu katkıyı Kovid-19 sürecinde de sürdürdüklerini belirtti...

Çimento sektörü 520 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Antalya’da gerçekleşen 15. Uluslararası TÇMB Teknik Seminer ve Sergisi’nde açılış konuşmasını yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Çalbıyık,''Çimento sektörü 520 bin konutun günlük ihtiyacına karşılık gelen elektriği atık ısıdan elde ediyor'' dedi.

Nihat Özdemir: İnşaattaki küçülmenin en büyük etkisi çimentoda!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kur ve faizlerdeki dalgalanmalardan dolayı inşaat sektöründeki küçülmenin en büyük etkisinin çimento sektöründe görüldüğünü söyledi.

ÇEİS’in Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık oldu!

ÇEİS, 29. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi. ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanlığı’na OYAK Çimento-Beton-Kağıt Grubu Başkanı Suat Çalbıyık seçildi...

Döviz kurundaki artış sonrası büyük bir çimento ihracat hamlesi bekleniyor!

Türkiye çimento sanayi, Avrupa’nın en büyük üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Sektörden döviz kurlarındaki yükselme sonrası büyük bir çimento ihracat hamlesi bekleniyor...

Ağrı Belediyesi'nin eski binası yıkıldı!

Ağrı Belediyesi tarafından başlatılan Ağrı Park Projesi kapsamında eski belediye binasının yıkımı gerçekleşti. Yıkılına binanın yapımında yeterli demir ve çimento kullanılmadığı açıklandı.

suat çalbıyık çimento sektörü açıklaması Haberi

suat çalbıyık çimento sektörü açıklaması

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, çimento sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İhracattaki artış trendimiz devam eder diyen Suat Çalbıyık, Çimento sektöründe 2021 beklentilerini ve öngörülerini anlattı.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Çalbıyık, şöyle konuştu:

Çimento sektöründe 2021'de ekonomik dengeyi ihracat temelli politikalarla sağladık. Yeni yılda da, ihracattaki artış trendimizin devam etmesini bekliyoruz. Reform çalışmaları, Yeni Ekonomik Program ve aşı çalışmalarındaki gelişmeler doğrultusunda, Türkiye ekonomisinin 2021 yılında pozitif yönlü bir yol izleyeceğini düşünüyorum. İnşaat sektöründe yaşanan talep azalmasına ve pandemi kısıtlamalarına karşın sektörümüz bu süreçte istihdam kaybı yaşamadı. 2019'da çimento için küresel kaapsite kullanım oranı ortalamma yüzde 57 düzeyinde iken, Türkiye'de bu oranın yüzde 40 civarında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, sektörümüzün yeni yatırıma ihtiyacı bulunmuyor....