05 / 05 / 2024

şubat ayı yatırım teşvik başvuruları

şubat ayı yatırım teşvik başvuruları

Ekonomi Bakanlığı'nın 2017 yılı Şubat ayı verilerine göre, Şubatta 5.4 milyar liralık teşvik başvurusu yapıldı. En büyük yatırım teşvik başvurusu Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri AŞ’den geldi.

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Ral Yatırım Holding'in 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam hasılatı 1 milyon 24 TL oldu!

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı.

Ayça Gökalp kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? İnfo Yatırım’da hangi görevi yürütüyor?

Ayça Gökalp ne zaman ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi bankada üst düzey yönetici pozisyonunda görev aldı? İnfo Yatırım’da hangi alanda çalışıyor? İşte Ayça Gökalp ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

Armağan Akçay Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Armağan Akçay Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Armağan Akçay tarafından kuruldu.

SED yardım ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Şubat ayı SED yardımı ne zaman yatacak 2023?

SED yardımının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Şubat ayı SED yardımına dair detaylar!

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat! Tek tek açıklanan bu rakamları görenler inanamadı! 12 Şubat 2023 gümüş fiyatları

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat... Tek tek açıklanan bu rakamları görenler inanamadı... 12 Şubat 2023 gümüş fiyatları...

Şubat ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? Evde bakım maaşına peş peşe zam! Başvurana bu kadar yatıyor! Şimdi bakın

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 6 Şubat 2023 merak ediliyor. Şubat ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? Evde bakım maaşına peş peşe zam! Başvurana bu kadar yatıyor! Şimdi bakın!

Hurda alıp yatırım yapın! Hurda alüminyum fiyatları tavan yaptı! İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi…

Hurda alüminyum fiyatlarının tavan yapmasıyla birlikte hurda neredeyse yatırım aracına dönüştü. İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

şubat ayı yatırım teşvik başvuruları Haberi

şubat ayı yatırım teşvik başvuruları

2017 yılı Şubat ayında 5 milyar 446 milyon dolarlık yatırım öngören 466 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Teşvik belgeleri kapsamında 491 milyon 16 bin dolarlık döviz kullanacak olan firmalar, 11 bin 688 kişilik istihdam öngördüler.


Ekonomi Bakanlığı, 2017 yılı Şubat ayına ilişkin yatırım teşvik belgelerine ilişkin sonuçları açıkladı.


Şubat ayında en büyük yatırım teşvik başvurusu 327 milyon lira ile Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri AŞ’den geldi. Turkcell, teşvik belgesi kapsamında muhtelif illerde IT yatırımı gerçekleştirecek.


İkinci büyük yatırım başvurusu, 320 milyon lira ile PIT İstanbul Otel Yatırım AŞ’den geldi. Şirket İstanbul’da 5 yıldızlı otel yapacak. İskenderun Enerji Üretim AŞ, Adana’da termik santral yatırımı için 236 milyon liralık, ITC KA Enerji Üretim AŞ, Ankara’da atık bertaraf tesisi için 178 milyon liralık teşvik belgesi aldı.


Eczacıbaşı...